Ralf Zeiler

..tenhle pán (výše) Ralf Zeiler, za tuhle Zeilerovy zesíky - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení práci (níže) získal (to z titulku) GERMAN DESIGN AWARD - GOLD 2024

Zeiler Audio

Zeiler Audio

Zeiler Audio

Zeiler Audio

Výše "předek" PR-01 zesilovacího dua (30.000 britských liber - půlka, jedno která), níže "zadek" PA-01 (výkonový zesilovač s výkonem 10Watt z elektronek KT-150) a nemáte se prý nechat zmást "číslem", dynamické schopnosti podpořené obřím trafem v provozu trioda jsou prý nebývalé, zesilovač umí "zpívat jako pták i řvát jako lev" (je pravda že více zdrojů něco takového potvrzuje - pozn. redakce). 

Zeiler Audio

Zeiler Audio

Zeiler Audio

Shodou okolností, zrovna v době "pochlubení se" oceněním German Design Award Gold 2024, Ralf Zeiler představil novinku - repro SP-01 (obr. pod odstavcem). Nejdříve ale on sám o sobě: 

Zeiler Audio

"V roce 2018 jsem proměnil svou celoživotní vášeň v profesi a založil společnost ZEILER AUDIO. Vyučil jsem se inženýrem a pracoval v IT, zatímco mou vášní je již více než 40 let navrhování a výroba audio elektroniky a reproduktorů.

Jako na chlapce na mě zapůsobil otcův kotoučový magnetofon, svalnatě vypadající zesilovače a obrovské reproduktory. Ale o nedělích jsem u babičky v kuchyni sedával před jejím starým rádiem SABA, tmavou dřevěnou krabicí se zažloutlou látkou na přední straně. Hudba a hlasy zněly autenticky, téměř strašidelně. A uvnitř té krabice něco zářilo...

Brzy jsem si vypěstoval vášeň pro hudbu a hi-fi, zejména pro elektronky a hornové reproduktory. V průběhu let jsem vlastnil a hrál si se vším možným, od tranzistorů po elektronky, od gramofonů se vzduchovým ložiskem po gramofony s ráfkovým pohonem, od elektrostatiky po hornové reproduktory.

Moje elektronková cesta začala, když jsem opravil pár elektronkových zesilovačů Quad, pak Leak, Radford, McIntosh a další. Svůj první zesilovač jsem postavil na ošklivém ocelovém šasi, které jsem si vyrobil po absolvování dvoudenního svářečského kurzu. Součástky jsem získal ze starých lampových rádií SABA. Od té doby jsem navrhl a postavil mnoho zesilovačů a reproduktorů s cílem vytvořit dokonalý poslechový zážitek."

Zeiler Audio

Ralf Z. ještě o firmě: "Výrobky ZEILER AUDIO jsou "Made in Switzerland", což dokazuje závazek k výjimečné kvalitě a řemeslnému zpracování. Všechny skříně jsou vyrobeny z masivních hliníkových bloků, poté jsou opatřeny skleněnými kuličkami a eloxovány vysoce odolným keramickým povlakem. Elektromechanické komponenty jsou vyráběny na zakázku podle mých specifikací v Evropě, Asii a USA. Všechny elektronické součástky jsou ručně vybírány s přesnými tolerancemi, párovány do kanálů a ručně pájeny pomocí kryogenicky ošetřených vodičů. Nejvyšší pozornost byla samozřejmě věnována také napájení, uzemňovacímu vedení, stínění a uspořádání.

Každé z těchto opatření má při izolovaném pohledu nepatrný účinek. V systému, který se zabývá šířkou pásma několika oktáv a komplexním časováním, se však kumulují a při pečlivé realizaci přinášejí dechberoucí hudební výkon.

První, čeho si však u ZEILER AUDIO všimnete, je nadčasová, minimalistická estetika. Výrobky považuji za myšlenky převedené do hmoty; v tomto smyslu musí forma a materiál odrážet mé hodnoty a aspirace. V curyšské společnosti FOND Design jsem našel dokonalého partnera, který ztělesňuje mé ambice: vytvořit poslechový zážitek, který zapojí všechny smysly."

Zeiler Audio

Reprosoustavy SP-01
Model SP-01 je moderní interpretací - a poctou - legendárním studiovým monitorům Tannoy a Altec, které byly v 60. a 70. letech celosvětovým standardem v nahrávacích a vysílacích studiích.

Ačkoli jsou makro dynamické schopnosti těchto reprosoustav působivé, nejvíce z nich těží mikro dynamické kontrasty, které jsou tak důležité pro hudební zapojení. Díky těmto schopnostem je SP-01 dokonalým reproduktorem, který se hodí k našim předzesilovačům a výkonovým zesilovačům.

Vysoce účinné reproduktory SP-01 s jednobodovým zdrojem poskytují bezproblémovou soudržnost a dynamické schopnosti, které z nich činí ideální společníky pro předzesilovače a výkonové zesilovače ZEILER.

Zeiler Audio

SPECIFIKACE
Konstrukce: 15palcový koaxiální reproduktor s jedním zdrojem signálu
Účinnost: 97 dB / 1W / 1m
Impedance: 8 ohmů (min. při 200 Hz)
Frekvenční rozsah: 30 - 20 000 Hz
Výkon: 500 W
Rozměry: 68 x 42 x 116 (výška včetně nožiček) cm
Hmotnost: 40 kg (na jednotku)

Zeiler Audio

Doporučená cena: zatím nebyla oznámena (pokračování textu již není až tak o Hi-Fi, ale o (vítězném) designu - German Design Awards funguje od roku 1953)

German Design Awards 2024

Ukázka v jaké společnosti (letos oceněných) se Zeiler Audio PR-01/PA-01 nachází (pro náramkové hodinky typu skeleton viz níže máme pochopení)

German Design Awards 2024

German Design Awards 2024

Napájení nebo nabíjení zařízení přímo v zásuvce - chytrý AMPEROS DC napájí celé základní skříně stejnosměrným proudem 24 V

German Design Awards 2024

German Design Awards 2024

German Design Awards 2024

Loňský vítěz iF Design GOLD AWARD od rakouských ruwido austria gmbh: r507 H2O je dálkový ovladač bez baterií, který kombinuje vynikající udržitelnost s vynikajícím hmatem a haptikou. solární článek se rozprostírá po celé ploše dálkového ovladače a je záměrně viditelný, aby zachytil maximum světla a energie. dálkový ovladač má fyzické úložiště namísto neudržitelného chemického úložiště jako lithiové akumulátory. pokud ve výjimečných případech energie získaná světlem nestačí, lze dálkový ovladač H2O nabít během několika sekund na bezdrátové nabíječce, kterou lze v případě potřeby integrovat do set-top-boxu.

German Design Awards 2024

Na něčem to Hi-Fi poslouchat musíte (výše - DUNE), něco k tomu pít také (níže - kávovar Franke MYTICO)

German Design Awards 2024

Je vaše dítko (nebo vy) pařič počítačových her? Cenu za design získává 5.1 herní repro system ARENA 9 za 529 až 599€ dle specifikace

German Design Awards 2024

No a absolutní stabilita a bezpečnost je (občas) důležitá i mimo Hi-Fi (a i auudiofila to může  potkat) níže DUALFLIX PLUS od €299 ještě níže Cardboard Bassinet (pokud se vás to týká, abyste to měli pohromadě)

German Design Awards 2024

German Design Awards 2024

Vítěz i Red Dot Design Award od portugaských Tech4home - AVE Series:  Dálkové ovladače řady AVE mají několik společných rysů, včetně intuitivního rozložení tlačítek, štíhlého profilu a výrazně vyvýšeného D-padu. CONTEXTUAL AVE s inteligentním podsvícením dokáže zobrazit různé rozsahy tlačítek v závislosti na kontextu použití. Modely ECO AVE a COMPACT AVE se obejdou bez použití gumy, inkoustů a nátěrů a model SOLAR AVE integruje solární článek Powerfoyle. "Elegantní vzhled dálkových ovladačů s matným leskem a jemnou strukturou bioplastu ukotvuje tuto řadu v prémiovém segmentu," uvedla porota. "Působivý je také udržitelný přístup k výrobě."

German Design Awards 2024

Na závěr ještě jednou vítěz (obrázky níže) z našeho oboru PR-01 Pre Amplifier - Gold Entertainment jenž aktuálně představil svůj třetí výrobek, koaxiální reprosoustavy Zeiler SP-01

Zeiler Audio

Zeiler Audio

Zeiler Audio

Zeiler Audio

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies