Goldmund Telos 1800

Je to jasné u Goldmund čtou Hi-Fi Voice! Od chvíle, kdy jsme napsali, že obnova jejich modelů je vzácná jako slušný politik, v Satigny (kanton Ženeva) šlápli do pedálů a chrlí jeden model za druhým. Nastala nejrozsáhlejší historická obměna jejich komponentů (viz Tři bratři jsou už 4 - nejmenší - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení ). Nyní je to menší bratr Tři bratři - prostřední - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení jenž dostal jméno Goldmund Telos 1800 Mono Power Amplifier - a je to fešák (jako ostatně celá rodina) od pohledu modrá krev. Seznam této části rodiny - koncových zesilovačů obrázky níže, v pořadí Telos 8800, Telos 5500 Nextgen, Telos 3300 Nextgen, Telos 1000 Nextgen, Telos 380 a posledním je  "zepředu/zezadu" Telos 300

Telos 8800

Telos 5500 Nextgen

Telos 3300 Nextgen

telos 1000

Telos 380

telos 300

telos 300

INOVACE SE SETKÁVÁ S BOHATSTVÍM (tj. původní text ze "švýcarského originálu")
Telos 1800, pečlivě vyrobený naším týmem zkušených inženýrů, je navržen tak, aby uspokojil i ty nejnáročnější audiofily a zvukové nadšence. Jeho technické specifikace nově definují standardy čistoty, výkonu a přesnosti v oblasti špičkových audio zařízení. Telos 1800 dosahuje svého zenitu s maximálním výkonem 420 Wrms při 8 Ω a 1% THD, což zajišťuje bohatý a pohlcující zvukový zážitek.

VAŠE BRÁNA KE ZVUKOVÉ DOKONALOSTI
S výstupním šumem menším než 3 μV v celém zvukovém rozsahu zaručuje čistý zvukový signál i v těch nejtišších okamžicích.

Model Telos 1800 se může pochlubit úžasně nízkou úrovní zkreslení - při výstupním napětí 30 Vrms dosahuje THD+N méně než 0,05 %, což zaručuje, že každý tón zazní s křišťálově čistým zvukem.

Se ziskem 35 dB, dynamickým rozsahem 110 dB a tlumicím faktorem 600 při 1 kHz na 8 Ω vytváří Telos 1800 pohlcující zvukový zážitek, který překračuje hranice běžné zvukové technologie.

Goldmund Telos 1800

ZA HRANICEMI
Monofonní zesilovač Telos 1800 byl kromě výjimečného výkonu navržen jako šperkovnice. Je k dispozici v tradiční stříbrně šedé barvě Goldmund, která dodá eleganci každé audio sestavě. Zákazníci si navíc mohou svůj zesilovač Telos 1800 personalizovat pomocí dvou možností pro levý horní přední kroužek: buď zlatý, nebo stříbrně šedý, což umožňuje bezproblémové začlenění zesilovače do jakýchkoli estetických preferencí.

Vylepšení hodná povšimnutí zdobí novou produktovou řadu a podtrhují náš závazek k precizní mechanice. Díky vylepšené, silnější konstrukci panelu se montáž a manipulace stávají zážitkem samy o sobě. Tato vylepšení, která zahrnují 12mm profil (dříve 6-8 mm), zpevňují skříň zesilovače a zlepšují mechanické uzemnění a schopnost rozptylu vibrací modelu Telos 1800. A ztělesňují naši oddanost bezkonkurenční kvalitě a řemeslnému zpracování.

ELEGANCE V KAŽDÉM TÓNU
Monofonní výkonový zesilovač Telos 1800 není pouhým zvukovým zařízením, ale uměleckým dílem, pečlivě navrženým tak, aby pozvedl zážitek z poslechu do nebývalých výšin. Jeho spojení technické dokonalosti, ergonomického designu a výjimečného výkonu nově definuje podstatu audio zesílení. K zakoupení u našich autorizovaných prodejců po celém světě.

SYMFONIE VÝKONU A PŘESNOSTI
Monofonní výkonový zesilovač Telos 1800 není pouhým zvukovým zařízením, ale je to také umělecké dílo, pečlivě navržené tak, aby povýšilo zážitek z poslechu na vyšší úroveň. do nebývalých výšin. Jeho spojení technické dokonalosti, ergonomického designu a výjimečného výkonu nově definuje podstatu audio zesilování.

Goldmund Telos 1800

SPECIFIKACE
Maximální výkon (IEC60065): 420 Wrms do 8 Ω
Napěťový zisk: 35 dB
Damping faktor: 600 při 1 kHz / 8 Ω
Barva: stříbrnošedá Goldmund
Rozměry: 44 x 28 x 46 cm
Hmotnost: 51 kg 

Goldmund Telos 1800

Doporučená cena: 70.000 švýcarských franků, 75.000 euro, 77.500 liber šterlinků, 83.000 amerických dolarů

Goldmund Mimesis Reference

Není sporu TOHLE dělají u Goldmund naschvál - ve chvíli dodělá(vá)ní textu JE oznámen DALŠÍ NOVÝ GOLDMUND! Je jím referenční analogový řídící zesilovač nejvyšší kategorie  Goldmund MIMESIS REFERENCE. Trochu i z důvodu nedostatku fotografií vám ukážeme jeho "nižší" (starší) příbuzené v pořadí "shora" (předzesilovače Goldmund):

¨Goldmund Mimesis 37s

goldmund mimesis 37s

Mimesis 37 Nextgen (viz 2x výše), Mimesis 27.8 (2x níže)

goldmund mimesis 27.8

goldmund mimesis 27.8

Níže PHONO předzesilovač GOLDMUND Mimesis PH3.8 Nextgen (níže) a to co má být v systému před ním - Goldmund Reference II Turntable

goldmund phono preamp

Goldmun turntable

A co o svém "absolutním" předzesilovači Mimesis Reference říká tvůrce? 

MINIMALIZACE ZKRESLENÍ
Tento předzesilovač je poháněn měniči výstupního stupně třídy A a je mistrem minimalismu, který zaručuje nejnižší celkové harmonické zkreslení (THD) a intermodulační zkreslení (IMD). Výsledek? Harmonická zvuková krajina, která rezonuje autenticitou a zachycuje samotnou podstatu hudby. Mimesis Reference se vymyká konvencím svým mistrovstvím v oblasti ultra nízkého přechodového intermodulačního zkreslení (TIM). Každý jemný přechod, každé crescendo je prodchnuto čistotou, která zahrnuje podstatu skutečné věrnosti.

NOVĚ DEFINOVANÁ MOC
Napájecí zdroj byl kompletně přepracován a využívá oddělené analogové a digitální obvody. Pro napájení jednotlivých sekcí předzesilovače jsou použity vlastní transformátory zvukové kvality, které zajišťují optimální výkon. Každá strana (levá a pravá) předzesilovače má svůj vyhrazený napájecí zdroj, čímž se zlepšuje oddělení kanálů.

MISTROVSTVÍ V ROZPTÝLENÍ
Pro napájení digitální části předzesilovače je určen další samostatný napájecí zdroj. Chladič byl vyroben přímo ve firmě, aby maximalizoval využití dostupné plochy a účinně odváděl teplo z napájecích zdrojů. Napájecí zdroje jsou vybaveny na míru upravenými součástkami značky Goldmund, včetně bezkyslíkatého zlata, což zaručuje mimořádně stabilní zvukové napájení zvukových měničů.

DOKONALE PROPRACOVANÉ
Odvod tepla byl vylepšen díky pečlivě zpracovanému chladiči, který byl vytvořen pomocí CNC obráběcích technik. Na zvukové desce sekce předzesilovače byla provedena rozsáhlá práce. Byla implementována nová konstrukce stínění, která slouží také jako chladič. Každý nízkošumový operační zesilovač na zvukové desce je vybaven vlastním chladičem. Chladič je přesně opracován z jednoho kusu hliníku, což zajišťuje optimální účinnost chlazení díky vytvoření přímého mechanického kontaktu mezi každým operačním zesilovačem a rozptylovačem. Tato konfigurace zajišťuje nejlepší dostupné možnosti chlazení zvukových obvodů.

Goldmund Mimesis Reference

SPECIFIKACE
Předzesilovač:
Rozměry - 44 x 16 x 40,6 cm
Hmotnost - 20 kg
Napájecí zdroj:
Rozměry - 44 x 16 x 39 cm
Hmotnost: 25 kg

Goldmund Mimesis Reference

Doporučená cena Goldmund Mimesis Reference: 113/125/132/145 tisíc GBP/CHF/EUR/USD

Goldmund Mimesis Signature

Tak a tohle je (snad) pro letošek nejspíš asi opravdu poslední novinka švýcarské high-end manufaktury, která novými modely běžně nehýří - a letošní podzim to tedy rozjela. Na foto výše a níže je dostupnější verze absolutna (3tí nejvyšší), předzesilovač Goldmund  - bez separátního napájecího zdroje (analogový & digitální) nabízený v šedé a stříbrné barvě - je tu nový Goldmund MIMESIS SIGNATURE Preamplifier/DAC, jehož centrální mozek je postaven na  čipu kalifornských ESS Technology konkrétně ES9028Q2M SABRE32 Reference DAC, což je 32bitový stereo D/A převodník, který zpracuje PCM audio až do 384 kHz při 32 bitech a DSD data až do formátu DSD-22,6 MHz (DSD512) při dynamickém rozsahu (DNR) 129dB a THD+N -120dB.

Goldmund Mimesis Signature

SPECIFIKACE
Odstup signál/šum: > 120 dB při 0 dBFS
Frekvenční odezva (hodnoty pro libovolnou úroveň až po maximální výstupní úroveň):
+/- 0,1 dB, 10 Hz - 20 kHz
+/- 1,5 dB, 10 Hz - 100 kHz
+/- 3 dB, 10 Hz - 200 kHz
Rozměry: 44 x 40 x 13,2 cm
Hmotnost: 15 kg

Goldmund Mimesis Signature

Doporučená cena: 20.000/22.500/24.250 CHF/GBP/EUR 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies