Clearaudio Golffinger Statement V2.1

Možná jste nepoznali podle křestních jmen (příjmení Suchy) ale (podle obrázku jistě) řeč bude o té nej- přenosce z nabídky rodinné firmy s českými (pra)kořeny - Clearaudio electronic GmbH z bavorského Erlangenu (česky Erlanky - taky "milujete" tyhle překlady?). Společnost je od roku 1978 producentem (Prvními výrobky byly reprostoustavy! Následovaly ale právě přenosky s pohyblivkou cívkou, kterými je firma proslavená dodnes. A také gramofony Referenční jubileum - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení )  "vysoce věrných" výrobků, především z oblasti analogu. Jejich vlastními slovy (zakladatele Petra a jeho dětí jmen viz titulek): „Made in Germany“ v Clearaudio znamená nejvyšší kvalitu, použití špičkových materiálů a dokonalé technické provedení inteligentní inovace.

Clearaudio

To "především z oblasti analogu" mj. znamená i https://www.discogs.com/release/27001926-Wolfgang-Bernreuther-Still-A-Fool což bude asi jedno z nejideálnějších míst, s kterým by se hrot CLEARAUDIO GOLFFINGER STATEMENT, nově v generaci V2.1, měl stýkat. Už více než dekádu životy těch šťastnějších křišťálovým zvukem obšťastňovala "přenoska s tělem z 18-ti karátového zlata, na čele přenosky pravý diamant, cívky z 24-karátového zlata, 12 magnetů v kruhové konfiguraci, chvějka - bor, diamantový hrot Micro-HD, váha 17g, výst.napětí 0,9mV s cenovkou 379.990 korun českých" (za výpujčku popisu děkujeme českému dovozci a byli jste na nějakém hradu/zámku bez průvodce, kde jste se maximálně s nějakým listem "nápovědy" procházeli sami - jako je například Loket? tak 22 stran přehledu/ceníku výrobků Clearaudio tentokrát vypisovat nebudeme, prosím procházejte se/si sami Clearaudio-2023-12-CKr.pdf )

Clearaudio Statement

Clearaudio Master Innovation

Clearaudio TT2

Clearaudio TT3

Clearaudio TT2

Clearaudio Statement

Na obrázcích výše (i níže) příklady, kam přenoska úrovně Clearaudio Golfinger Statement V2.1 patří

Clearaudio Golffinger Statement V2.1

Je to poprvé co přenoska MC (Clearaudio Goldfinger Statement) obsahuje dvanáct magnetů (PRÁVEM se chlubili u Clearaudio před -nácti lety při jejím představení - ztrojnásobení počtu magnetů v Clearaudio patentované konfiguraci „Ring“, z původních čtyř na 12 - bylo vskutku revolučním řešením, které Clearaudio usadilo na absolutní světový vrchol), dokonale přizpůsobených a symetrických, což umožňuje systému dosáhnout dynamického rozsahu 100 decibelů. Pro inženýrský tým Clearaudio to bylo splnění audiofilského snu, který se zdál být dlouho nedosažitelný. MC Goldfinger Statement je také první kazetou s integrovaným RF stíněním. Vynikající kvalita zvuku této kazety světové třídy je úžasným výsledkem pečlivě detailního vývoje a jemného ladění všech důležitých kritérií. Průlom přišel s použitím o 30 procent tenčího 24karátového zlatého drátu pro cívky, přesně vyfrézovaného zlatého držáku pro pole magnetů a těla vyrobeného z masivního 14karátového zlata – základních součástí jádra pro ultimátní mistrovské dílo kazety. Světově proslulý diamantový stylus Micro HD poskytuje nejlepší prezentaci detailů všech dob.

Kvantita a předimenzování je super, ale dokonale absolutní sladění je ještě o fous víc - po dekádě testování byl počet magnetů nové verze snížen na osm, ALE každý magnet je „pečlivě sladěn se sedmi dalšími" a (logicky) umístěn každých 45 stupňů v kruhu (proti 30 stupňům původního řešení). Současná konfigurace tak zlepšuje homogenitu pole toku a vytváří větší linearitu. Clearaudio Goldfinger Statement V2.1 je první MC přenoska, která integruje stínění elektromagnetického pole (EMF) generátoru do magnetické sestavy, což je (slovy výrobce) jev který snižuje nežádoucí kontaminaci hlukem. Změněn byl i původní švýcarský hrot Gyger použitý v první generaci, a nahrazen novým, dle specifikací Clearaudio vyráběným japonskou firmou Ogura.

 Clearaudio Golffinger Statement V2.1

SPECIFIKACE
Typ: přenoska s pohyblivou cívkou
Konstrukce: absolutně symetrický design
Frekvenční odezva: 20 Hz–20 kHz
Výstupní napětí: 0,5–0,6 mV
Odstup kanálů: > 32 dB
Vyvážení kanálu: < 0,2 dB
Síla přítlaku: 90 µm
Přítlačná síla: 2,8 g ± 0,2g
Impedance kazety: 50 ohmů
Poddajnost: 15μ/mN
Materiál cívky: 24karátové zlato
Chvějka: Bór
Hrot: Clearaudio Prime Line
Tělo: 14karátové zlato
Hmotnost: ~15,0g (±0,2g)
Doporučená cena: 17.500/15.000/15.000/25.000 USD/CHF/CAD (česká cena bude upřesněna)

Clearaudio

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies