FiiO FT5

Nejprve důkaz https://www.hifi-voice.com/vsimli-jsme-si/4747-jedny-vykonne-aktivni-stolni nyní k věci..

Přetiskujeme zprávu společnosti FiiO:

FiiO oznamuje FT5: planární magnetická otevřená hi-fi sluchátka

Obsahuje 90mm ovladače; 3,5 mm symetrické audio zástrčky s jedním koncem, 4,4 mm a XLR; Vyměnitelné semišové a kožené náušníky; a 392-žilový postříbřený monokrystalický měděný kabel - vše za 429 GBP/499 $.

Uznávaný výrobce zvuku FiiO s využitím vlastních zkušeností v oblasti audia, které vytvořily jeho vysoce uznávanou řadu digitálních audio přehrávačů (DAP) , sluchátkových DAC a stolních sluchátkových zesilovačů , uvedl na trh svůj první pár otevřených planárních magnetických sluchátek na uši, FT5. Ta staví na úspěchu oceněných sluchátek FT3 Dynamic Driver a inženýři FiiO dodali pár vynikajících sluchátek, která nabízejí neuvěřitelně hudební zvuk s dynamickou a vyváženou zvukovou scénou. FT5 využívá proces potahování membrány v nanoměřítku – cívky budiče jsou na membránu natištěny pomocí špičkové technologie z polovodičového průmyslu. Tím je zajištěno, že nejen tloušťka cívek je konzistentnější, ale váha cívek je mnohem rovnoměrněji rozložena – výsledkem je mnohem konzistentnější a přesnější zvuk.

Po rozsáhlém testování navrhl tým inženýrů FiiO FT5 s 20 neodymovými magnety N52 na měnič. 11 magnetů je umístěno na vnitřní straně planárního magnetického měniče FT5 a 9 magnetů je umístěno na vnější straně – což vede k 20 magnetům na kanál a 40 celkem na celá sluchátka. Vyvážené umístění magnetů zajišťuje, že cívky z hliníkové slitiny jsou rovnoměrně rozmístěny v magnetickém poli, a také umožňuje, aby byla membrána měniče vyvážena mezi silami vnitřního a vnějšího magnetu, což zaručuje konzistentní pohyb měniče a snížené zkreslení. zvuk s vyšší věrností.

FiiO FT5

Jednou z věcí, kterých chtělo FiiO dosáhnout se svým prvním párem sluchátek Planar Magnetic, byla vysoká citlivost a zároveň zajištění snadného napájení. Sluchátka Planar Magnetic se tradičně vyznačují nízkou citlivostí, což znamená, že k plnému využití jejich potenciálu je často vyžadováno výkonné zesílení zvuku ze stolního počítače. FT5 nejsou jako tradiční planární magnetická sluchátka. Díky 20 neodymovým magnetům s vysokou magnetickou hustotou až 1,5T, 6μm tenké membráně a technologii povrchové úpravy nanoúrovňové hliníkové slitiny je měnič FT5 lehký a pevný, což umožňuje vysokou citlivost 110dB/1Vrms@1kHz, tzn. 96 dB/mW @ 1 kHz. To znamená, že FT5 lze snadno ovládat – dokonce i přenosnými přehrávači – což umožňuje jejich použití v mnoha různých scénářích.

Velký 90mm planární magnetický měnič

FiiO FT5 využívá velký 90mm planární magnetický měnič. Ve srovnání s tradičním dynamickým měničem převádí planární magnetický měnič vyváženějším způsobem zvukovou energii na zvukové vlny tím, že vibruje mnohem rovnoměrněji. Vibrace jsou rozloženy po celé membráně měniče a dochází k malému zkreslení způsobenému tuhostí materiálu membrány. FIIO FT5 tak dokáže skutečně a přesně vyjádřit zvukové signály, věrně reprodukovat každý poslední tón a skutečně vám poskytne bezztrátový hi-fi zvuk.

FiiO FT5

Design s otevřenou zadní stranou

Pro dosažení skvělého zvuku je FT5 vybaven velkým 90mm planárním magnetickým měničem s 20 magnety na jedné straně každého měniče. Pro další dosažení svého maximálního potenciálu obsahuje FT5 také speciálně navrženou akustickou strukturu s otevřenou zadní stranou. Zadní část krytu řidiče je pečlivě navržena tak, aby fungovala jako přepážka zvukových vln, která izoluje zvukové vlny v přední a zadní části krytu řidiče. Mřížka FT5 je vědecky navržena tak, aby řídila a přesně zrychlovala proudění vzduchu, když se řidič pohybuje. To nejenže umožňuje FT5 mít vysoké rozlišení, kterému se sluchátka s dynamickým měničem nevyrovnají, ale také mu umožňuje mít širokou a rozsáhlou zvukovou scénu, která vás lépe ponoří do symfonie.

FiiO FT5

Joseph, hlavní inženýr FIIO IEMs R&D Center, říká:

„V dynamickém měniči vibruje kmitací cívka, která rozechvívá celou membránu a vydává zvuk. Přitom je však snadné vytvářet nerovnoměrné vibrace napříč různými částmi membrány, což vede ke zkreslení při produkci vyšších frekvencí. Membrána planárního magnetického ovladače je velký plochý povrch s cívkami rozmístěnými po celém obvodu a pohybovanými jednotným magnetickým polem. Na rozdíl od dynamického měniče je tedy zvuk z planárního magnetického měniče produkován rovnoměrnějším pohybem přes celou membránu, což vede k méně nerovnoměrným vibracím napříč různými částmi a tím ke snížení zkreslení.
Princip, jak planární magnetické měniče generují zvuk, je nejblíže principu elektrostatických měničů. Ve srovnání s dynamickými měniči je největší výhodou planárních magnetických měničů jejich vynikající vysokofrekvenční výkon díky extrémně tenké membráně měniče. S pouze 6um silnou membránou měniče FT5, která je poháněna mnoha paralelními magnety, je jeho planární magnetický měnič extrémně citlivý a dynamický a poskytuje skutečně uspokojivou úroveň detailů."

FiiO FT5

SPECIFIKACE
Typ sluchátek: planární magnetická otevřená
Typ měniče: 90mm planární magnetický
Materiál měniče: PAR membrána + hliníkové cívky
Frekvenční odezva: 7Hz - 40kHz
Impedance: 36Ω
Maximální příkon: 2000 mW
Tlak náušníků: 4,0N±0,3N
Délka kabelu: 1,5 m
Materiál kabelu: 392-wire Vysoce čistá postříbřená monokrystalická měď
Kabelové konektory: dva 3,5mm konektory (sluchátka) + vyměnitelné audio konektory
Hmotnost: 456 g (bez kabelu)
Dodávané kabelové zástrčky/adaptéry:
1 x 3,5 mm jednostranný vyměnitelný konektor Jack
1 x 4,4 mm vyvážená výměnná zástrčka
1 x XLR-4 samec na 4,4 mm samice vyvážený adaptér
1 x adaptér 6,35 mm samec na 3,5 mm samice
Dodávané příslušenství:
1 x kožené pouzdro
1 x sametová taška
1 x Proteinové kožené náušníky (pár)
1 x Semišové náušníky (pár)
1 x kabel sluchátek
1 x Uživatelská příručka

FiiO FT5

FiiO FT5 budou k dispozici koncem listopadu za cenu 449 GBP / 499 $.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies