Kooperace v hifi

Kooperace neboli spolupráce je druh sociální interakce. Jedná se o základní formu chování organismů, není typická jen pro člověka. Znamená společné úsilí zaměřené na dosažení prospěchu všech. Akvizice je proces získávání či nabytí nějakého aktiva nebo cíl tohoto procesu. V ekonomice se akvizicí rozumí právní i ekonomické spojení podniků.
Některé kooperace (nakonec s)končí takhle https://www.hifi-voice.com/vsimli-jsme-si/4571-zacalo-to-za-prohibice Mimo to aktuálně v oboru High Fidelity proběhly tyto (rozsahem dost odlišné) takové události.

Švédský průkopník digitálního zvuku firma Dirac a McIntosh, uznávaný americký výrobce špičkových komponentů domácího audia a domácího kina zahájili spolupráci s cílem masovějšího zpřístupnění oceňovaného řešení Dirac Live Room Correction.

McINtosh MHT300

McIntosh, přední výrobce špičkového Hi-Fi pro domácí audio a domácí kino, díky spolupráci se společností Dirac a sofistikovaného softwaru Dirac Live do modelu MHT300 nabídne uživatelům McIntosh ještě vyšší úroveň realismu a ponoření do všech jejich oblíbených filmů a hudby. McIntosh MHT300 Home Theater Receiver je 7.2kanálový AVR s 32bitovými DAC, který poskytuje až 150 wattů na kanál současně pro až 1 050 wattů precizně vytvořeného zvuku. Je kompatibilní s Dolby ® Atmos a Dolby DTS:X™ podporuje video 8K/60Hz a 4K/120Hz a nabízí řadu moderních připojení včetně HDMI, které poskytuje šířku pásma 40 Gpbs a kanál eARC HDMI pro návrat zvuku.

McINtosh MHT300

Doporučená cena McIntosh MHT-300: 299.990 Kč

Garmin/JL Audio

Dle Mayské civilizace se svět skládá z vibrací - jak funguje přenoska či reproduktor ví jistě každý čtenář těchto stránek - takže důvodem další kooperace (tentokrát akvizice) je opět hifi. Kansaská společnost Garmin od roku 1989 průkopník GPS pro všechny (předtím výhradně pro vojenské účely) oznámil, že dokončil akvizici JL Audio, soukromě vlastněné americké společnosti, která navrhuje a vyrábí audio řešení včetně reproduktorů, zesilovačů, subwooferů a dalších audio komponentů pro námořní, aftermarketový automobilový průmysl, powersporty, domácí a RV aplikace. Akvizice má za cíl přidat prémiové řešení zvuku pro široké spektrum produktů Garmin.

JL Audio bude pokračovat ve činnosti ve svém současném sídle v Miramar na Floridě i svých zařízeních v Portlandu v Oregonu a Phoenixu v Arizoně. Společnost zaměstnává více než 600 spolupracovníků, kteří se stanou součástí globálního týmu Garmin. Značka JL Audio zůstane zachována a její produkty budou integrovány do segmentu Garmin. Finanční podmínky transakce nebyly zveřejněny.

Gesheli Archel 3 PRO 

A ještě jedna (malá) spolupráce. Geshelli Labs (z Melbourne, ale toho na Floridě) a Sparkos Labs (z Westminsteru, ale toho v Coloradu) spolupracují. Spojili se (viz úvodní odstavec) pro dobro všech fandů audia. Prvním z produktů kooperace je sluchátkový zesilovač Archel 3 PRO, který využívá diskrétní operační zesilovač vlastní konstrukce SS2590 PRO.
. na výběr 8 barev LED
. < 0,000095 % THD+N @ 2Vrms
. > 124db SNR @ 2Vrms
. 2+ Watty na kanál do 16 Ohmů
. stejně jako u ostatních produktů od Geshelli si lze vybrat barvu pouzdra i skla - aby zesilovač zapadl do vašeho stylu a prostoru

Gesheli Archel 3 PRO

Doporučená cena Archel 3 Pro: 499 USD

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies