Philips OLED+ 908

Přetiskujeme zprávu společnosti Philiips:

Společnost TP Vision představila nové prémiové Ambilight TV. Nejnovější modely řad OLED, The Xtra a LCD pohání nový procesor P5 7. generace. Novinky tak nabízejí maximální divácký zážitek při sledování jakéhokoliv obsahu, od filmů přes sportovní přenosy až po hraní her.

OLED+908: Zářící vlajková loď

Vlajková loď Ambilight televizorů, model OLED+908, bude od podzimu 2023 k dispozici v úhlopříčkách 55", 65" a 77". OLED+908 láká především na nejnovější panel META OLED, vysoký výkon procesoru P5 AI 7. generace, integrovaný zvukový systém Bowers & Wilkins a třístranný systém ambientního osvětlení Next Gen Ambilight.

Nový panel META OLED disponuje vrstvou mikročoček Micro Lens Array a algoritmem pro zvýšení jasu META. Díky tomu je jeho potenciální maximální světelný výkon až 2100 nitů. To je o 70 % více než u jeho předchůdce. Panel META OLED zároveň nabízí lepší energetickou účinnost a širší pozorovací úhel.

Procesor P5 AI 7. generace přináší vylepšenou verzi technologie Ambient Intelligence, která umožňuje v reálném čase upravovat jas, gamu a barevnou odezvu obrazovky, což zaručuje optimální výkon přizpůsobený okolním světelným podmínkám.

Nová verze funkce Ambient Intelligence pro tyto účely využívá nový světelný senzor XYZ, který dokáže měřit barevnou teplotu světla v místnosti, kde uživatel televizi sleduje. Na základě toho nastaví tzv. bílý bod obrazovky přesně tak, aby odpovídal ambientnímu osvětlení – to vše navíc v reálném čase.

Vylepšená funkce Super Resolution rovněž nabízí zvýšení ostrosti a dokreslení detailů přesně tam, kde je to potřeba – tedy v hlavní části obrazu.

Kvalitní obraz doplňuje zvuk od Bowers & Wilkins typu 3.1 s výkonem 80 W a šesti dopředu umístěnými měniči v uspořádání LCR. Výsledkem je mimořádně široká zvuková scéna s křišťálově čistými dialogy. Hluboké a přesné basy zajišťuje velký, vzadu umístěný subwoofer podporovaný čtyřmi pasivními zářiči.

Všechny letošní televizory OLED – včetně modelu OLED+908 – získají nový operační systém Google TV. Jedná se o propracovanější verzi stávajícího prostředí Android TV. Uživatelé se proto mohou těšit na intuitivnější rozhraní i domovskou obrazovku a větší důraz na personalizovaný obsah, včetně doporučení na míru.

Vylepšení se dočkalo též uživatelské rozhraní samotných televizorů, které je nyní intuitivnější, nabízí rychlejší přístup ke klíčovým nastavením i funkcím a zabírá méně prostoru na obrazovce.

Minimalistický design televizoru OLED+908 se vyznačuje mimořádně tenkým, tmavým kovovým rámečkem, jenž ladí s tmavou látkovou mřížkou reproduktorů z dílny dánské značky Kvadrat a se stojanem z černého lesklého kovu. OLED+908 navíc debutuje s novým dálkovým ovladačem. Ovladač nabízí dobíjení přes rozhraní USB-C, tlačítko pro rychlé zapnutí a vypnutí ambientního podsvícení a pohybový senzor, který aktivuje podsvícení, kdykoli vezme uživatel ovladač do ruky.

OLED818: Novinky v nejoblíbenější řadě OLED televizí

Řada OLED818 rozšiřuje portfolio Ambilight televizorů o zcela novou velikost obrazovky. Jedná se o první model OLED s úhlopříčkou 42", který nově doplňuje stávající úhlopříčky 48", 55", 65" a 77".

Díky novému procesoru P5 AI 7. generace nabídne řada OLED818 jak funkci Ambient Intelligence tak i technologii Super Resolution. Obrazovky s úhlopříčkou 55" a větší navíc disponují panelem OLED_EX s vysokým výkonem 1000 nitů.

Televizory řady OLED818 – spolu s dalšími letošními modely OLED – navíc zaručují skutečně pokročilý herní výkon. Novinkou je kompatibilita s Dolby Vision 4K 120Hz, která doplňuje HDMI 2.1 e-ARC, podporu VRR pro 4K od 40Hz do120Hz při plné šířce pásma 48 Gbps (4:4:4, 12 bitů), kompatibilitu FreeSync Premium a G-SYNC a režimy Auto Game a Auto-Low-Latency.

Atraktivitu řady podporuje také vynikající kvalita zvuku díky integrovanému 70W zvukovému systému typu 2.1 (pouze televizory s úhlopříčkou 42" nabídnou zvukový výkon 50 W). Přesnější digitální crossover precizně řídí distribuci do dvoupásmového levého a pravého reproduktoru a speciálního zadního triple-ring basového reproduktoru, který doplňují čtyři pasivní zářiče.

OLED818 nabízí tenký bezrámečkový design obrazovky doplněný o vnější kovový rám, který hladce navazuje na třístranný systém Ambilight. Nová generace sofistikovaného ambientního osvětlení nabízí vyšší výkon a přesnější barvy.

Většina televizorů řady OLED818 je vybavena středovým, saténově matným chromovaným otočným stojanem EVO. Jedinou výjimkou je 77" model, který stojí na dvou stabilních nožičkách. I tento model má operační systém Google TV.

The Xtra: MiniLED dostupnější pro všechny

Prvním modelem zcela nové série The Xtra bude televizor 9308 MiniLED s vynikajícím poměrem ceny a výkonu. Na trhu se představí ve 3. čtvrtletí 2023 a nabídne úhlopříčky ve velikostech 55" a 65".

Ačkoli je televizor 9308 o řadu níže než modely Ambilight OLED, díky procesoru P5 7. generace, špičkovému 120Hz WCG panelu s pokrytím 98 % DCI a světelným výkonem 1000 nitů a přednímu ozvučení Bowers & Wilkins stále nabízí výjimečné obrazové a zvukové vlastnosti.

Pohlcující zážitek ze sledování zajišťuje třístranné osvětlení Ambilight, o příjemný uživatelský zážitek se stará také systém Smart TV speciálně vyvinutý společností TP Vision.

Televizor nabízí prémiový evropský design s mimořádně úzkým kovovým rámečkem v tmavě antracitové barvě. Ve spodní části obrazovky se nachází tenký, broušený černý proužek, který ladí s povrchovou úpravou stojanu. Design doplňuje látka Kvadrat Audiomix, jež se nachází na mřížce reproduktorů.

Další úroveň miniLED televizorů série The Xtra, řada 9008, se představí ve variantách s úhlopříčkami 55", 65 a 75". Taktéž nabídne procesor P5 7. generace, 120Hz panel o výkonu 1000 nitů, výkonný 40W zvukový systém typu 2.0 a antracitově šedé nožičky.

The One: Stále jedinečná

Velmi úspěšná řada The One je i nadále nedílnou součástí portfolia Ambilight televizorů Philips. Ve 2. čtvrtletí 2023 se zákazníci dočkají hned dvou nových modelových řad 8818 a 8517 vybavených procesorem P5 7. generace.

Nové i stávající televizory řady The One nabízejí výkon, design a funkce srovnatelné s vyššími prémiovými modely, a to za mimořádně konkurenceschopnou cenu televizorů střední třídy.

Modely řady 8818 nabídnou úhlopříčky 43", 50", 55", 65",75 "a 85" a kvalitní 120Hz WCG panel.

Modely řady 8518 budou k dispozici v úhlopříčkách o velikostech 43", 50", 55" a 65" a s 60Hz WCG panelem vybaveným technologiemi DLG a HRS. Díky tomu je možné sledovat obsah v kvalitě 4K 120 Hz s plynulostí pohybu a ostrostí, které téměř dosahují úrovně nativního 120Hz panelu.

Obě řady pak disponují prémiovým evropským designem, třístranným systémem podsvícení Ambilight, novým operačním systémem Google TV a vylepšeným, intuitivnějším uživatelským rozhraním.

Model 8818 s úhlopříčkou 43" až 65" má minimalistický, antracitově šedý rámeček, na spodním okraji televizoru s broušeným efektem. Otočný stojan EVO je rovněž v antracitově šedé barvě.

Verze 8818 s úhlopříčkou 75" a 85" stojí na dvou kovových, antracitově šedých kulatých nohách.

Televizory řady 8518 disponují antracitově šedým rámečkem s broušeným efektem na spodní straně obrazovky a výškově nastavitelnými antracitovými kovovými nohami.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies