ROTEL Michi zesilovače

2023 12 31 TST SVS Sound Base 1

Američtí SVS jsou u nás známí asi hlavně pro svoje velmi zajímavé subwoofery, ale jejich portfolio je mnohem širší. Čítá třeba mimo jiné docela širokou nabídku reprosoustav všeho druhu a možná trochu na okraji, ale přesto je u i maličká krabička s dlouhým názvem, která má ale za cíl poslech naopak maximálně zjednodušit – Prime Wireless Pro SoundBase je totiž zesilovač s všestrannou konektivitou a funkčností ideální pro maličký domácí systém.

Designově je Prime Wireless Pro SoundBase zařízení jednoduché, účelné, ale ne ošklivé. Čelní panel je symetrický, uprostřed je 3,15“ obdélníček OLED s šesticí malých tlačítek přímého přístupu k definovatelným funkcím (playlisty, streamy atd.), vlevo a vpravo otočné ovládání pro volbu zdroje / práci s displejem (to ten nalevo) a úpravu hlasitosti / řízení přehrávání (to zase napravo). Jediným nesymetrickým prvkem je 3,5 mm jack sluchátkového výstupu v dolním rohu po pravé ruce.

Protože je to zesilovač maličký, má na horním krytu dobře dimenzované větrací otvory, aby se korektně uchladil i při vyšších výkonech. Zezadu je pak úhledně srovnaná širokospektrální směs konektorů. Začínáme vlevo standardní sadou reproterminálů pro stereo provoz, dále je tu linkový vstup cinchový a stejně fungující jack, pod nimi výstup na subwoofer a v dané velikosti ne úplně obvyklý stereo výstup, byť „jen“ linkový, aby SVS fungoval jako zdrojový komponent. Následuje digitální část – HDMI ARC, optika a dva ethernetové konektory (vstup a výstup) pro připojení do sítě.

2023 12 31 TST SVS Sound Base 2

Z praktických důvodů jsou tu USB pro aktualizaci softwaru, jack pro připojení externího čidla dálkového ovládání a pak dvě tlačítka – jedno spustí nastavování Wi-Fi připojení, druhé zase Bluetooth, což jsou tedy integrované, leč neviditelné funkce. Napájení je realizováno přes klasickou velkou zásuvku, napájecí zdroj tedy není externí „cihla“.

Důležitou součástí Prime Wireless Pro SoundBase je určitě streamování – stojí na jednoduché (a občas upřímně mírně omezující) platformě DTS Play-Fi, která nicméně alespoň umožňuje kombinovat do multiroom sady zařízení různých typů a výrobců. Systém ale zvládá i AirPlay 2, Chromecast, má pak Spotify Connect, což odpovídá zaměření přístroje.

2023 12 31 TST SVS Sound Base 3

SVS nespecifikují, jaké moduly zesilovačů třídy D používají, ale říkají naopak, že dávají výkon 150 Wattů na kanál do 4 ohm. Zesilovač zvládá pracovat v pásmu 10 – 20 000 Hz (+/- 1 dB) a při plném výstupu má odstup signálu a šumu 100 dB.

Digitální signály pak mohou být v PCM formáty s rozlišením až 24 bit / 192 kHz díky takto dimenzovanému D/A čipu – a také díky tomu, že platforma Play-Fi má strop také tady (po Wi-Fi a v režimu Critical Listening).

2023 12 31 TST SVS Sound Base 4

Zařízeníčko je široké 23,08 cm, hluboké 22,38 cm a vysoké 8,2 cm, díky váze něco přes 2 kg se dá postavit prakticky kamkoliv.

Prime Wireless Pro SoundBase jsme porovnávali třeba s Cambridge CXA81 ve společnosti EverSolo DMP-A6 na Fischer & Fischer SN-70, ale i s Musical Fidelity M8xi / EverSolo DAC-Z8 na Fyne Audio F1-5 na kabeláži a doplňcích, o nichž se můžete dočíst v pravém sloupci -->.

2023 12 31 TST SVS Sound Base 6

Tepající basová linka v „Midnight Thunder“ („Wrapped in a Dream“ | 2006 | HeadsUp | HUSA 9107) stvrzuje, že Spyro Gyra našla svůj styl v 8. dekádě 20. století a staví na něm i o dvacet let později v době nahrávání této skladby. Basové tóny jsou překvapivě razantní, ukazující, že rychlost a švih déčkových zesilovačů má právě v těchto oktávách své nemalé přednosti. Puls, který malý zesilovač umí dát, je působivě dobrý, i když třeba rozdělení poloh tónů je spíš naznačené a prezentace tak trošku indiferentní. V proporci ceny však cítíte, že hloubka a hutnost jsou ok. Síla a údernost jsou však prima.

Jak se ukázalo na akustické kytaře Pepe Romera, cvrlinkající Rodrigův „Concierto de Aranjuez“ (1994 | Philips | 438 016-2), střední pásmo je podstatně poklidnější, než to spodní. Brnkání je sice slušně kovové, ale méně průbojné, takové spíše decentní, než nějak výrazněji znělé a jasné. Na poměry dostupného all-in-one není třeba orchestr špatně čitelný, nicméně víc než na delikátnost se v SVS určitě zaměřili na pocit robustnosti a razance. Ale pokud posloucháte třeba hlavně pop-rockový segment a chcete koukat na filmy s moderními efekty, pak ano, tohle ladění je ideální.

2023 12 31 TST SVS Sound Base 11

Je třeba Prime Wireless Pro SoundBase přiznat, že kov činelů v „Lazy Afternoon“ Jeffa Goldbluma a The Mildred Snitzer Orchestra („Plays Well with Others“ | 2023 | Decca | 0602448399649) nemá tendence sklouzávat k plechovosti. Výšek je poměrově relativně výraznější množství, byť délka dozvuku odpovídá dané třídě. Lehoučký efekt opět podpoří zejména mainstreamově laděný hudební materiál a dodá mu trochu živosti – nicméně v kvalitě prokreslení odpovídá Prime Wireless Pro SoundBase cenové relaci za kompletní systém.

Výše uvedená slova potvrzuje „Revolution“ Robbieho Williamse („Escapology“ | 2002 | Chrysalis | 724358057928) a její lehce načančaná dynamika. Tento rádiový efekt si za pomoci SVS docela užijete, pevnost a razance vespod a taková decentnost ve zbytku pásma působí rozumně živě. Není to přednes úplně čistě zaostřený, ale snaží se dát solidní standard a energii, zejména díky basu pak má hudba slušný rytmus.

2023 12 31 TST SVS Sound Base 12

Pendereckého „Metamorphosen“, dílko na tělo a nástroj Anne-Sophie Mutter („Violin Concerto No. 2“ | 1998 | Deutsche Grammophon | 453 507-2), je poměrně komplexní moderní klasika a SVS se snaží obstojně v poměru ke své ceně, nicméně jemné nuance a záchvěvy tu tak úplně nejsou. Zase je však třeba ocenit, že reprodukce nepůsobí dojmem neřízeného chaosu ani v komplexnějších momentech. Je to prostě fajn úroveň základního audio systému, prezentující skladbu bez zmatku a ve vkusných základních obrysech.

Rozměry prostoru v „Sott`er Celo de Roma“ z klasického repertoáru Deana Martina („The Very Best of“ | 2000 | nahráno 1959 | EMI | 724352777129) ale vůbec nebyly špatné. Na maličký přístroj nabízí vlastně Prime Wireless Pro SoundBase docela odvážné proporce a třeba i lokalizace zvuků není špatná. Jak bylo řečeno výše, není to hyper-soustředěný přednes jiskřící detaily, ale přesto nemáte pocit, že by nebyl kontrolovaný.

2023 12 31 TST SVS Sound Base 20

Romanticky nakrášlená „J`Y Suis Jamais Alle“ Yana Tiersena („Amélie“ | 2001 | Virgin | 0724381079027) rozhodně nebyla nepříjemná, hrála jemně, v solidním rytmu, byť bez takové té intenzity, která by vám rozproudila krev v žilách. Prime Wireless Pro SoundBase si hraje lehce po svém, víceméně nekonfliktně, s lehkým důrazem na obou koncích frekvenčního rozsahu, aby se projev trochu oživil. Není to puristická realita, nicméně na každodenní poslech „v pozadí“ nebo třeba na stole či jiných místech, kde doceníte kompaktnost s fér kvalitou je to úplně ok.

SVS Prime Wireless Pro SoundBase je šikovně poskládaná krabička s širokým spektrem funkcí, férovou cenovkou a vkusnou kvalitou zvuku na úrovni kompaktních sestav základní třídy. Pokud hledáte zařízení, které všestranně ozvučí menší až střední prostory, má dost vstupů a díky překvapivě solidnímu basu a jinak nekonfliktnímu projevu může zaujmout zejména v oblasti mainstreamových žánrů, pak Prime Wireless Pro SoundBase není špatná alternativa k zavedeným značkám.

Kč 18 790,-

FOTOGALERIE

--- --- --- --- ---

KLADY

+ praktický koncept

+ šíře výbavy

+ fér cena

ZÁPORY

- zevnějšek působí trochu „plastově“

- stream přes DTS Play-fi není vrchol komfortu ani etalon zvuku

--- --- --- --- ---

DOVOZCE: CPT Praha | www.cptpraha.cz 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

AKTUÁLNÍ REDAKČNÍ SESTAVY

[1] HLAVNÍ SESTAVA
[2] NEARFIELD SESTAVA
[3] STŘEDNÍ SESTAVA
[4] VINYLOVÁ SESTAVA
[5] MOBILNÍ SESTAVA

ZESILOVAČE:

Norma Revo SC-2 [1] + [4]
Norma Revo PA 160 MR [1] + [4]
Musical Fidelity M8xi [2]
Grandinote Shinai
Cambridge CXA81 [3]

ZDROJE SIGNÁLU:

Métronome DSC [1]
Métronome Le Player 3 [1] + [2]
EverSolo DMP-A6 [3]
OPPO UDP-205 [1]
Roon [1] + [2]
EverSolo DAC-Z8 [2]
Apogee Groove [5]
Cambridge CXC [3]
Zidoo Z9X Pro [1] 
Zidoo Z9X [2]
SONY BDP-S1200

REPROSOUSTAVY:

KEF Blade One Meta [1]
Fyne Audio F1-5 [2]
Fischer&Fischer SN-70 [3]
Magnat Monitor Supreme 102

ANALOG:

VPI Scout [4]
+ Jelco SA-250
+ Hana ML
+ VPI ADS
+ HEXMAT Eclipse
+ HEXMAT Molekula
+ IsoAcoustics Gaia III
Grandinote Celio [4]
Rega Atlas MK2
AVID Level 45
HANA EH
DS Audio ST-50

KABELY:

REPRODUKTOROVÉ
Nordost Valhalla 2 (bi-wire jumper) [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
ZenSati Authentica [2]

SIGNÁLOVÉ XLR
KrautWire Super Symetric Gold [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
Nordost Red Dawn
ZenSati Authentica [2]
Cable4 Superblack [3]
TelluriumQ Black
Vincent Premium

SIGNÁLOVÉ RCA
Nordost Heimdall 2 [1]+[4]
Nordost Red Dawn
TelluriumQ Black
KrautWire Guru S
EagleCable Condor Blue
AudioQuest BigSur
AudioQuest Mackenzie
Cardas Clear (sluchátka)
Dynamique Audio Halo 2 (sluchátka) [5]

DIGITÁLNÍ
SOtM dCBL-CAT7u [1] 
SOtM dCBL-CAT7 [1]
SOtM iSO-CAT6 [1]
Nordost Heimdall 2 (HDMI) [1]
Nordost Heimdall 2 (ethernet) [1]
AudioQuest Carbon 48 [1]
Wireworld Platinum Starlight (USB) [2]
Dynamique Audio Horizon 2 (coax) [3]
Dynamique Audio Horizon 2 (USB)
Nordost Blue Heaven (coax)
Nordost Purple Flare (USB) [5]
2x AudioQuest Jitterbug FMJ [2]
AudioQuest Jitterbug [2]
Cardas HighSpeed SB (USB)
KrautWire Guru Digital (coax)
Black Rhodium Sonata (coax)
Monster Cable M1000 (HDMI) [2]
Monster Cable M1000 (optika) [1]

NAPÁJECÍ
Nordost Valhalla 2 [1]
Cardas Clear Beyond XL C19 [1]
VYDA Laboratories Orion [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
IsoTek EVO3 Sequel
IsoTek EVO3 Premier [2]
IsoTek EVO3 Optimum [2]
IsoTek EVO3 Initium
ZenSati Authentica [2]

+ řada standardních low-cost kabelů

NAPÁJENÍ:

samostatný přívod a fáze 1x25A [1] 
GigaWatt G-C20A 2P (jistič)
GigaWatt LC-Y EVO (kabel)
GigaWatt G-044 (zásuvky)

IsoTek V5 Sigmas [1]
Norost QSource [1]
IsoTek V5 Titan [2]
IsoTek V5 Polaris [3]
IsoTek EVO3 Corvus [1]
Furman AC-210 A E

SLUCHÁTKA:

Focal Clear [2]+[5]
Denon PerL Pro [5]
Koss Porta Pro Wireless
Sennheiser IE 8 [5]
Koss Porta Pro CZ

OSTATNÍ:

SOtM sNH-10G & sCLK-EX [1]
SOtM iSO-CAT6 SE [1]
SOtM iSO-CAT7 [1]
Solid Tech Feet of Silence [1]
Solid Tech IsoBlack [1]
Cardas Multi Blocks [1]
Nordost QKore 6 [1]
Nordost QKore 3 [2]
Nordost Sort Kones [1] + [2]
Nordost Sort Lift [1]
Nordost QPoint [1] + [2]
Nordost Ti Pulsar Points [2]
IsoAcoustics Orea Indigo [2]
IsoAcoustics Gaia I [1]
IsoAcoustics Gaia III [3]
IsoAcoustics Aperta [2]
AudioQuest Fog Lifters [2]
AudioQuest Noise-Stoppers [1] + [2]
stojany Kudos S50
akustické prvky Sonitus Acoustic [1] + [2] + [3]
akustické prvky ASI Sugar Cubes [2]
SONOS One SL
65" UHD Philips 65OLED806 [1]
VPI HW16.5

MĚŘENÍ:

Clio Pocket 2.11
Room EQ Wizard
miniDPS UMIK-1
miniDSP H.E.A.R.S.
MCP CQ5620 (osciloskop)
CD generátor
Xavian Mondiale II

NÁBYTEK:

zakázkový stolek z 5 cm masivu [1]
Norstone Stäbbl [3]
NEO HIGH END Tripod [2]

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies