2021 02 28 TST Dynamique Audio Halo 2 1

Malá britská kabelová manufaktura Dynamique Audio stojí na umu a nápadech zakladatele Daniela Hassanyho. Na to, že firma je to malá, najdete v jejím výrobním programu všemožné typy kabeláže, stejně jako poměrně dost výkonnostních úrovní (řad). Značka pak myslí i na milovníky sluchátkového poslechu – do redakce nedávno přibyl nejvyšší model z nabídky, Halo 2, který roku 2020 prošel „rekonstrukcí“.

Když kabel rozbalíte z úhledné černé krabičky, překvapí vás dozajista tloušťka a robustnost konstrukce. Kabel je v pěkném tkaném opletu, mezi konektorem a tlumícím článkem je světlý, směrem k mušlím pak je každá větev zřetelně tenčí a tmavá. Konektory jsou na obou koncích skutečně masivní – vzorek měl 3,5 mm jacky na straně u sluchátek (obrovské, kovové a velmi důvěryhodné) a 6,3 mm Neutrik na vstupní straně. Konektory i jejich napojení působí „nesmrtelně“. Vybrat si pak můžete konektory podle svých sluchátek.

Přes tloušťku a váhu (ta je mimochodem až trochu nepohodlná, nejednou cítíte hmotu, která vám táhne bradu k hrudníku, zejména po hodině či dvou – budete muset najít správné uložení) se s kabelem velmi snadno manipuluje, je ohebný a pružný.

2021 02 28 TST Dynamique Audio Halo 2 2

Místo, kde se signálový vodič rozděluje, je ohraničené antivibračním tunýlkem v pouzdře z kovu a uhlíkového vlákna. Také vnější oplet není jen estetickou záležitostí, ale slouží také pro absorpci vibrací – kabel netrpí žádnou mikrofoničností.

Konstrukce kabelu pak vychází z principů obvyklých u Dynamique Audio. Jde o osm stříbrných vodičů (čistoty 99,99%) ve spirálovité geometrii, což brání indukci nežádoucího rušení ze vzduchu. Čtyři vodiče mají průřez 0,25 mm2, další čtyři 0,14 mm2. Vodiče jsou izolované v teflonu a mají mezi sebou vzduchovou mezeru.

2021 02 28 TST Dynamique Audio Halo 2 3

Halo 2 jsme zkoušeli primárně na RME ADI-2 DAC FS (ale i Chord Mojo a Apogee Groove) a sluchátkách Focal Clear, byť se již vystřídal také u Focal Radiance, beyerdynamic T1 (3G) nebo beyerdynamic T5 (3G). Porovnávali jsme s kabelem dodávaným přímo s Clear (ten nabízel zvuk těžší, hutnější a pomalejší) a s Radiance, ale také s Cardas Clear (ten více vytáhl vokál, ale jinak zněl jaksi opatrněji). Zdrojem signálu byl Roon.

Sytě nahraná baskytara v „Bílý den“ Anety Langerové („Dvě slunce“ | 2020 | Art Shock | AS002-2) byla výborně čitelná, utažená a vlastně nedominantní a přesto pocitově přítomná a velmi konkrétní. Kabel přidal reprodukci na průbojnosti a napjatosti, ovšem korektním, nevnucujícím se způsobem. Ze všech zkoušených pak působil nejplynuleji, neuspěchaně, ale s precizním timingem.

2021 02 28 TST Dynamique Audio Halo 2 4

Zpěv Robina Gibba v „Mother of Love“ („My favorite Christmas Carols“ | 2006 | edel records | 0177622ERE) byl oproti „továrnímu“ kabelu výrazně jasnější, díky tomu ale zároveň vynikla místy až hraniční tvrdost a prezentnost nahrávky. Halo 2 zdůrazní analytickou stránku reprodukce, každá drobná jednotlivost ve středním pásmu je jako vytesaná do kamene. Sluchátka Focal Clear zněla s Halo 2 nejtransparentněji a nejjasněji, stejně tak nejanalytičtěji, co jsme je kdy slyšeli – a není to přitom detailnost a jasnost vulgární nebo technicistní, je to prostě velmi energické a velmi zřetelné.

Linka činelu v „Abandoned Masquerade“ Diany Krall („The Girl in the Other Room“ | 2004 | Verve | 0602498622469) byla luxusně prokreslená, možná místy až maličko jasnější a výraznější (byť nemalá část padá i na nahrávku samotnou). Čitelnost každého úderu a jeho doznívání je perfektní až po ten nejjemnější záchvěv, který zvládnou extrahovat sluchátka samotná. Činel sám pak byl ze všech testovaných kabelů přes Halo 2 nejplastičtější a nejkonkrétnější.

2021 02 28 TST Dynamique Audio Halo 2 6

Velká dynamika živáku „Something Holy“ od Alice Phoebe Lou („Live at Funkhaus“ | 2020 | AWAL | APL010) dostála slibu, který výrobce přijímá už ve svém názvu. Dynamické rozdíly jsou podané sebejistě, energie není nijak škrcená, naopak volně proudí a zvuk je oproti továrním kablům živý, nakopnutý a intenzivnější, prostě má větší sílu, větší vervu a drajv.

Ze „Seven Steps to Heaven“ ze stejnojmenné desky Milese Davise (2005 | Columbia | COL 519509 2) vyniklo při použití kabelu Halo 2 prostě a jednoduše více detailů. Zvuk byl rozhodně poměrně dost na analytické straně spektra, pro milovníky informativnosti a jemnůstek je to to pravé ořechové, i když spolu s pořádnou porcí informací dostanete zároveň i relativně nekompromisní informace o nedostatcích řetězce nebo nahrávek a s říznějším zvukem zesilovače (ať už je to Chord Mojo nebo RME ADI-2 DAC FS) můžete být až na hraně – je to ale hlavně tím, že Halo 2 prostě nabízí všechno jako na dlani bez snahy činit zvuk hezkým, je prostě takový, jaký je.

2021 02 28 TST Dynamique Audio Halo 2 7

Rozdíly ve vnímání prostoru nahrávek nebyly velikosti „o parník“, přesto bylo cítit, že zprava doleva putující zvuky a efekty v „Rising Runner Missed by Endless Sender“ od Tangerine Dream („Cyclone“ | 1995 | Virgin | 7243 8 40251 20) šly dál na obě strany a hudba byla uvolněnější, nebyl v ní žádný pocit centrálního těžiště mezi ušima. Ony efekty a jednotlivé zvuky mají naprosto přesně lokalizované dráhy a celá scéna je přehledná a konkrétní.

Rytmická, houpavá a veselá „Swingin‘ Safari“ Bert Kaempferta („Vinyl Classics Vol. 2“ | 2014 | stereoplay | 03-14) klapala a šlapala, ještě více se s Halo 2 otevřela, bubny byly údernější a rytmická linka měla větší odpich. S takhle dobrou nahrávkou si všechno sedne na své místo a sluchátkový poslech už má atributy skutečného high-endu, kde nic nechybí a chce se vám poslouchat dál, dál a dál.

2021 02 28 TST Dynamique Audio Halo 2 10

Britská značka Dynamique Audio nabízí u svých kabelů velmi dobrý poměr ceny a výkonu a i když k některým konstrukčním prvkům přistupuje (v porovnání s populárními „velkými“ značkami) tak trochu neortodoxně, vždy si můžete být jisti, že jejich řešení je provedené poctivě. Platí to i pro jejich vrcholný sluchátkový signálový kabel Halo 2, který reprodukci jakýchkoliv připojených sluchátek prostě rozsvítil, vnesl do reprodukce více detailů, více vzduchu i – ve shodě s firemním jménem – více dynamiky. Není levný a rozhodně není lehký (takže pozor na krční páteř), ale pokud oceníte analytičnost, konkrétnost a živost nahrávek, Halo 2 je skvělým partnerem, který vaši sluchátkovou sestavu nechá skutečně plně zazářit.

cca Kč 17 000,- / 1,5 m

FOTOGALERIE

--- --- --- --- ---

KLADY

+ výtečná kvalita výroby

+ skvělé zvýraznění detailů

+ frekvenční vyrovnanost

+ čistší a jasnější i než dražší konkurence

+ parádní mechanický kontakt konektorů

ZÁPORY

- svou vahou je až nepohodlný

--- --- --- --- ---

PRODÁVÁ: Dynamique Audio | www.dynamiqueaudio.com 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

AKTUÁLNÍ REDAKČNÍ SESTAVY

[1] HLAVNÍ SESTAVA
[2] NEARFIELD SESTAVA
[3] STŘEDNÍ SESTAVA
[4] VINYLOVÁ SESTAVA
[5] MOBILNÍ SESTAVA

ZESILOVAČE:

Norma Revo SC-2 [1] + [4]
Norma Revo PA 160 MR [1] + [4]
Musical Fidelity M8xi [2]
Grandinote Shinai
Cambridge CXA81 [3]

ZDROJE SIGNÁLU:

Métronome DSC [1]
Métronome Le Player 3 [1] + [2]
EverSolo DMP-A6 [3]
OPPO UDP-205 [1]
Roon [1] + [2]
EverSolo DAC-Z8 [2]
Apogee Groove [5]
Cambridge CXC [3]
Zidoo Z9X Pro [1] 
Zidoo Z9X [2]
SONY BDP-S1200

REPROSOUSTAVY:

KEF Blade One Meta [1]
Fyne Audio F1-5 [2]
Fischer&Fischer SN-70 [3]
Magnat Monitor Supreme 102

ANALOG:

VPI Scout [4]
+ Jelco SA-250
+ Hana ML
+ VPI ADS
+ HEXMAT Eclipse
+ HEXMAT Molekula
+ IsoAcoustics Gaia III
Grandinote Celio [4]
Rega Atlas MK2
AVID Level 45
HANA EH
DS Audio ST-50

KABELY:

REPRODUKTOROVÉ
Nordost Valhalla 2 (bi-wire jumper) [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
ZenSati Authentica [2]

SIGNÁLOVÉ XLR
KrautWire Super Symetric Gold [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
Nordost Red Dawn
ZenSati Authentica [2]
Cable4 Superblack [3]
TelluriumQ Black
Vincent Premium

SIGNÁLOVÉ RCA
Nordost Heimdall 2 [1]+[4]
Nordost Red Dawn
TelluriumQ Black
KrautWire Guru S
EagleCable Condor Blue
AudioQuest BigSur
AudioQuest Mackenzie
Cardas Clear (sluchátka)
Dynamique Audio Halo 2 (sluchátka) [5]

DIGITÁLNÍ
SOtM dCBL-CAT7u [1] 
SOtM dCBL-CAT7 [1]
SOtM iSO-CAT6 [1]
Nordost Heimdall 2 (HDMI) [1]
Nordost Heimdall 2 (ethernet) [1]
AudioQuest Carbon 48 [1]
Wireworld Platinum Starlight (USB) [2]
Dynamique Audio Horizon 2 (coax) [3]
Dynamique Audio Horizon 2 (USB)
Nordost Blue Heaven (coax)
Nordost Purple Flare (USB) [5]
2x AudioQuest Jitterbug FMJ [2]
AudioQuest Jitterbug [2]
Cardas HighSpeed SB (USB)
KrautWire Guru Digital (coax)
Black Rhodium Sonata (coax)
Monster Cable M1000 (HDMI) [2]
Monster Cable M1000 (optika) [1]

NAPÁJECÍ
Nordost Valhalla 2 [1]
Cardas Clear Beyond XL C19 [1]
VYDA Laboratories Orion [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
IsoTek EVO3 Sequel
IsoTek EVO3 Premier [2]
IsoTek EVO3 Optimum [2]
IsoTek EVO3 Initium
ZenSati Authentica [2]

+ řada standardních low-cost kabelů

NAPÁJENÍ:

samostatný přívod a fáze 1x25A [1] 
GigaWatt G-C20A 2P (jistič)
GigaWatt LC-Y EVO (kabel)
GigaWatt G-044 (zásuvky)

IsoTek V5 Sigmas [1]
Norost QSource [1]
IsoTek V5 Titan [2]
IsoTek V5 Polaris [3]
IsoTek EVO3 Corvus [1]
Furman AC-210 A E

SLUCHÁTKA:

Focal Clear [2]+[5]
Denon PerL Pro [5]
Koss Porta Pro Wireless
Sennheiser IE 8 [5]
Koss Porta Pro CZ

OSTATNÍ:

SOtM sNH-10G & sCLK-EX [1]
SOtM iSO-CAT6 SE [1]
SOtM iSO-CAT7 [1]
Solid Tech Feet of Silence [1]
Solid Tech IsoBlack [1]
Cardas Multi Blocks [1]
Nordost QKore 6 [1]
Nordost QKore 3 [2]
Nordost Sort Kones [1] + [2]
Nordost Sort Lift [1]
Nordost QPoint [1] + [2]
Nordost Ti Pulsar Points [2]
IsoAcoustics Orea Indigo [2]
IsoAcoustics Gaia I [1]
IsoAcoustics Gaia III [3]
IsoAcoustics Aperta [2]
AudioQuest Fog Lifters [2]
AudioQuest Noise-Stoppers [1] + [2]
stojany Kudos S50
akustické prvky Sonitus Acoustic [1] + [2] + [3]
akustické prvky ASI Sugar Cubes [2]
SONOS One SL
65" UHD Philips 65OLED806 [1]
VPI HW16.5

MĚŘENÍ:

Clio Pocket 2.11
Room EQ Wizard
miniDPS UMIK-1
miniDSP H.E.A.R.S.
MCP CQ5620 (osciloskop)
CD generátor
Xavian Mondiale II

NÁBYTEK:

zakázkový stolek z 5 cm masivu [1]
Norstone Stäbbl [3]
NEO HIGH END Tripod [2]

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies