Métronome referenční streamer

2024 01 31 TST EverSolo DMP A6 Master Edition 1

Streamery (a tak trochu vlastně D/A převodníky a předzesilovače) čínské značky EverSolo jsou v poměru cena / výkon nesmírně atraktivními hračkami. Základní model DMP-A6 se již nějakou dobu (byť se o něm oficiálně z bůhvíjakého důvodu docela dlouho nemluvilo) prodává i jako o celkem procentuálně znatelně dražší Master Edition. Stále však jde o dostupné řešení.

Na pohled není mezi DMP-A6 a DMP-A6 Master Edition prakticky žádný rozdíl – doporučujeme prohlédnout okolní fotografie nebo ještě lépe popis ve starším textu o DMP-A6. Nebýt oranžového podsvícení multifunkčního kruhového ovladače vpravo a drobné kovové plaketky místo standardně natištěného modelového označení, rozdíl byste nenašli.

Tj. je to kompaktní stroj, má velký displej, identický operační systém, stejnou bohatou paletu vstupů a výstupů, podporuje stejné služby a tak dále a tak dále. Nezměnily se prakticky ani žádné technické parametry.

VIDEO

Zůstávají dokonce stejné vnitřní komponenty, s výjimkou několika zdánlivých drobností. Dva čipy ES9038Q2M v Master Edition výrobce doplnil o výrazně lepší moduly hodin pro časování signálu – mají femtosekundovou přesnost, každý z dvou základních taktů má svůj generátor a výstup by tak prý měl být zřetelně čistší už jen díky tomu.

Jedinou další deklarovanou změnou je též obměna operačních zesilovačů – modely OP1642 ze základní verze nahradili v EverSolo OP1612. Ty mají lepší parametry (THD+N 0,00015% namísto starších 0,0005%, rychlost přeběhu 27 V / us místo 20 V / us apod.). Ač to výrobce nikde přímo neříká, prý jsou vyměněny také typy kondenzátorů.

2024 01 31 TST EverSolo DMP A6 Master Edition 2

DMP-A6 Master Edition jsme poslouchali ve srovnání s redakčním DMP-A6, ale i vyšším DMP-A8. Hrálo se buď s Cambridge CXA81 / CXC a Fischer&Fischer SN-70, nebo s Musical Fidelity M8xi a Fine Audio F1-5. O použitých kabelech, filtrech a dalším příslušenství se dozvíte v pravém sloupci -->.

Na razantní rockové basové tepající lince basy a kopáku v „Gentlemen“ The Afghan Whigs („Gentlemen“ | 1993 | Elektra | 0075596150125) cítíte, že „mistrovské“ provedení nabízí fyzičtější bas – je pevnější, lépe konturovaný a zřetelněji (a to celkem výrazně) oddělí jednotlivé hluboké tóny. Je znát celkově o kus lepší kontrola, asi jako když před citlivé komponenty zapojíte dobrou filtraci proudu, nebo když uděláte něco smysluplného pro svou domácí akustiku. Jestli ono zpevnění a větší jistota stojí za 31,2% příplatku je relativní, nicméně krok kupředu a to ne malý to určitě je.

2024 01 31 TST EverSolo DMP A6 Master Edition 3

Změnu jsme jasně slyšeli také v hlasovém rozsahu, kde zpívá Grace Potter v „Love is Love“ („Daylight“ | 2019 | Fantasy | 0888072117396) – její vokál byl jemněji načrtnutý, méně řízný, klidnější, prostě čistší a o krok snáze srozumitelný. Zejména sykavky nemají takovou intenzitu a přesto působí projev živěji. Je až s podivem, že pár operačních zesilovačů přesnější řízení digitálního signálu způsobí takovou změnu. Ale je to tak – jestliže DMP-A6 může konkurovat výrazně dražším zařízením, tak DMP-A6 Master Edition horní příčku konkurenceschopnosti posouvá klidně o oněch příplatkových 10 tisíc dál (a možná i více).

Nejsilnější rozdíl jsme však vnímali v čistotě, respektive přesnosti podání struktury činelů v „Moon Song“ Cécile McLorin Salvant („Ghost Song“ | 2022 | Nonesuch | 0075597914672). Krásný jazz je i moc hezky nahraný, DMP-A6 Master Edition dodá nezanedbatelné množství nuancí, kovový šum je plastičtější, jako byste vnímali nástroj víc zblízka, stejně tak ovšem není tak zvonivý, působí klidněji a realističtěji.

2024 01 31 TST EverSolo DMP A6 Master Edition 4

Wagnerova „Die Walküre“ v podání Leonie Rysanek (Karl Böhm / Bayreuth Festival Orchestra | 1997 | Classic CD | 81) byl rozhodně pevnější, více usazená, konkrétnější, zvuk začal zřetelně lépe „dýchat“, jako kdyby měl více objemu. Není to dramatičtější dynamika, ale spíše živější, hutnější projev, který tím pádem působí bohatěji a energičtěji. DMP-A6 Master Edition jako když dává hudbě o krok víc prostoru. Nemění se takový ten základní charakter přístroje, jen je preciznější.

Ani v „Eclipse“ Katie a Marielle Labéque („Dream House Quartet“ | 2023 | Deutsche Grammophon | 00028948588329) se nezdálo, že DMP-A6 Master Edition nějak mění základní charakteristiku, ale přednes tu byl jemnější, nenucenější, detaily dvou pian a dvou kytar jsou zřetelnější, ne však přes technické zdůraznění, ale díky většímu nadhledu. Jako když hudba „lépe klouže“, instrumenty mají víc prostoru a vzduchu kolem, takže kupříkladu struny zaznívají samostatněji, aniž by se porušily vzájemné harmonie. Je to zvuk na informace a detaily rozhodně bohatší, respektive čitelnější.

2024 01 31 TST EverSolo DMP A6 Master Edition 6

Drobné zlepšení jsme zaznamenali také na prezentaci stereofonní báze v „You Can’t Hurry Love“ (Phil Collins | „Hello, I Must Be Going!“ | 1982 | WEA | 299263), kde scéna sama působila spojitěji, respektive jako kdyby hudba byla lépe zasazena mezi reprosoustavy a ty samy pak byly méně znát. Výraznější zlepšení se objevilo také v pocitu hloubky, respektive bylo cítit citelně se objevující předozadní osu. Ne že by základní provedení kupodivu s ohledem na cenu scházel pocit třetí dimenze, ale vůči DMP-A6 Master Edition je jen jemně naznačený, kdežto tady prostě je. Ruku v ruce s tím jde udržení pocitu pravolevé organizace i při výrazně nižší hlasitosti, než u základního modelu.

Levnější provedení v „Help Yourself Out“ (Hyphen Hyphen | „C`est la vie“ | 2023 | Parlophone | 0190296150043) mělo méně plný bas, celkově vlastně byl přednes tenčí a méně zaostřený, také méně šlapal – tím pádem je asi jasné, že s DMP-A6 Master Edition si vás písnička snáze získá, vykouzlí vám úsměv rychleji a ještě k tomu větší, protože méně vnímáte řetězec. Je to jednoduše muzikálnější.

2024 01 31 TST EverSolo DMP A6 Master Edition 10

EverSolo streamery řady DMP jsou skvělým exemplářem velmi dobrého a přitom zaplatitelného hi-fi, lhostejno, zda jde o základní DMP-A6 nebo podstatně dražší DMP-A8. Jemně doladěné provedení DMP-A6 Master Edition má pak všechny nadšení vzbuzující kvality levnějšího sourozence, ale všechno se zdá být o kousek lepší – pevnější bas, otevřenější středy, konkrétnější výšky, dynamika s větším nadhledem, detail snáze čitelný, prostor plastičtější a tok hudby jako celku jednoduše snazší a pohodovější. Je to rozdíl, který stojí za více než 30% příplatku? To je otázka… Je to rozdíl za 10 tisíc? Spíše ano, protože v absolutní částce to není zase tak drastické jako v procentuálním vyjádření. Není nejmenší pochyby, že DMP-A6 Master Edition je lepší, ovšem třeba u přístrojů typu redakčního CXA81 už to ne zcela využijete, kdežto k o kategorii, dvě či tři lepším zesilovačům zase bezpochyby ano. Jestliže tedy DMP-A6 má vřele nadšené doporučení, má DMP-A6 Master Edition ještě o kousíček větší…

Kč 31 490,-

FOTOGALERIE

--- --- --- --- ---

KLADY

+ má všechny kvality (zpracování, rychlost, uživatelský systém,…) jako DMP-A6

+ má zřetelně lepší (lehčí, vzdušnější) zvukový projev…

+ …a vlastně posouvá zvuk DMP-A6 o krůček (až krok) kupředu z každého úhlu pohledu

ZÁPORY

- rozdíl v ceně zhruba 10 tisíc Kč není poměrově úplně malý, ač zvuk je lepší

--- --- --- --- ---

DOVOZCE: WDQ | www.wdq.cz | www.avhifi.cz 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

AKTUÁLNÍ REDAKČNÍ SESTAVY

[1] HLAVNÍ SESTAVA
[2] NEARFIELD SESTAVA
[3] STŘEDNÍ SESTAVA
[4] VINYLOVÁ SESTAVA
[5] MOBILNÍ SESTAVA

ZESILOVAČE:

Norma Revo SC-2 [1] + [4]
Norma Revo PA 160 MR [1] + [4]
Musical Fidelity M8xi [2]
Grandinote Shinai
Cambridge CXA81 [3]

ZDROJE SIGNÁLU:

Métronome DSC [1]
Métronome Le Player 3 [1] + [2]
EverSolo DMP-A6 [3]
OPPO UDP-205 [1]
Roon [1] + [2]
EverSolo DAC-Z8 [2]
Apogee Groove [5]
Cambridge CXC [3]
Zidoo Z9X Pro [1] 
Zidoo Z9X [2]
SONY BDP-S1200

REPROSOUSTAVY:

KEF Blade One Meta [1]
Fyne Audio F1-5 [2]
Fischer&Fischer SN-70 [3]
Magnat Monitor Supreme 102

ANALOG:

VPI Scout [4]
+ Jelco SA-250
+ Hana ML
+ VPI ADS
+ HEXMAT Eclipse
+ HEXMAT Molekula
+ IsoAcoustics Gaia III
Grandinote Celio [4]
Rega Atlas MK2
AVID Level 45
HANA EH
DS Audio ST-50

KABELY:

REPRODUKTOROVÉ
Nordost Valhalla 2 (bi-wire jumper) [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
ZenSati Authentica [2]

SIGNÁLOVÉ XLR
KrautWire Super Symetric Gold [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
Nordost Red Dawn
ZenSati Authentica [2]
Cable4 Superblack [3]
TelluriumQ Black
Vincent Premium

SIGNÁLOVÉ RCA
Nordost Heimdall 2 [1]+[4]
Nordost Red Dawn
TelluriumQ Black
KrautWire Guru S
EagleCable Condor Blue
AudioQuest BigSur
AudioQuest Mackenzie
Cardas Clear (sluchátka)
Dynamique Audio Halo 2 (sluchátka) [5]

DIGITÁLNÍ
SOtM dCBL-CAT7u [1] 
SOtM dCBL-CAT7 [1]
SOtM iSO-CAT6 [1]
Nordost Heimdall 2 (HDMI) [1]
Nordost Heimdall 2 (ethernet) [1]
AudioQuest Carbon 48 [1]
Wireworld Platinum Starlight (USB) [2]
Dynamique Audio Horizon 2 (coax) [3]
Dynamique Audio Horizon 2 (USB)
Nordost Blue Heaven (coax)
Nordost Purple Flare (USB) [5]
2x AudioQuest Jitterbug FMJ [2]
AudioQuest Jitterbug [2]
Cardas HighSpeed SB (USB)
KrautWire Guru Digital (coax)
Black Rhodium Sonata (coax)
Monster Cable M1000 (HDMI) [2]
Monster Cable M1000 (optika) [1]

NAPÁJECÍ
Nordost Valhalla 2 [1]
Cardas Clear Beyond XL C19 [1]
VYDA Laboratories Orion [1]
Nordost Heimdall 2 [1]
Dynamique Audio Horizon 2 [3]
IsoTek EVO3 Sequel
IsoTek EVO3 Premier [2]
IsoTek EVO3 Optimum [2]
IsoTek EVO3 Initium
ZenSati Authentica [2]

+ řada standardních low-cost kabelů

NAPÁJENÍ:

samostatný přívod a fáze 1x25A [1] 
GigaWatt G-C20A 2P (jistič)
GigaWatt LC-Y EVO (kabel)
GigaWatt G-044 (zásuvky)

IsoTek V5 Sigmas [1]
Norost QSource [1]
IsoTek V5 Titan [2]
IsoTek V5 Polaris [3]
IsoTek EVO3 Corvus [1]
Furman AC-210 A E

SLUCHÁTKA:

Focal Clear [2]+[5]
Denon PerL Pro [5]
Koss Porta Pro Wireless
Sennheiser IE 8 [5]
Koss Porta Pro CZ

OSTATNÍ:

SOtM sNH-10G & sCLK-EX [1]
SOtM iSO-CAT6 SE [1]
SOtM iSO-CAT7 [1]
Solid Tech Feet of Silence [1]
Solid Tech IsoBlack [1]
Cardas Multi Blocks [1]
Nordost QKore 6 [1]
Nordost QKore 3 [2]
Nordost Sort Kones [1] + [2]
Nordost Sort Lift [1]
Nordost QPoint [1] + [2]
Nordost Ti Pulsar Points [2]
IsoAcoustics Orea Indigo [2]
IsoAcoustics Gaia I [1]
IsoAcoustics Gaia III [3]
IsoAcoustics Aperta [2]
AudioQuest Fog Lifters [2]
AudioQuest Noise-Stoppers [1] + [2]
stojany Kudos S50
akustické prvky Sonitus Acoustic [1] + [2] + [3]
akustické prvky ASI Sugar Cubes [2]
SONOS One SL
65" UHD Philips 65OLED806 [1]
VPI HW16.5

MĚŘENÍ:

Clio Pocket 2.11
Room EQ Wizard
miniDPS UMIK-1
miniDSP H.E.A.R.S.
MCP CQ5620 (osciloskop)
CD generátor
Xavian Mondiale II

NÁBYTEK:

zakázkový stolek z 5 cm masivu [1]
Norstone Stäbbl [3]
NEO HIGH END Tripod [2]

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies