2023 04 01 audio video show praha 2023 1

O pršavém pátku 31.3. a sobotě 1.4. 2023 proběhla v pražské O2 Aréně a přilehlém hotelu STAGES tradiční výstava Audio Video Show Praha, v tomto ročníku ovšem v absolutně unikátním stylu. Pořadatelský tým se totiž rozhodl, že hudby mají audiofilové ve svém životě i tak dost a tak se rozhodli revolučně uspořádat akci, kde bude absolutní ticho.

Musíme pozitivně zhodnotit to, že na výstavě letos skutečně nerušily žádné nežádoucí vlivy, expozice byly úpravné a vzdušné, navzájem se nepřekřikovaly a také absence návštěvníků (neboť tým AVS Praha se rozhodl spoléhat na osud a nechat přijít jen ty, kteří termín instinktivně vycítí) podpořila dobrý pocit z celé akce.

Protože nikdo nepřivezl žádné komponenty, reprosoustavy, kabely, racky ani nic jiného, dala se letošní akce projít poměrně svižně.

2023 04 01 audio video show praha 2023 ceisa

Vrcholem pátečního večera (kam nicméně také nepřišli zástupci návštěvníků ani vystavovatelů, protože jim o tom nikdo neřekl) bylo předání nových oborových cen ČEISA, jejichž výsledky utváří pečlivě vybraný panel, sestavený ze skutečných expertů z českých hi-fi fór a komentářových sekcí.

Patrně proto se produktem roku staly reprosoustavy Tesla ARS 844, zesilovačem Tesla AZK-101 a zdrojem signálu Tesla NC450, přičemž kabely se samozřejmě nebraly v potaz. Pořadatel poté s lítostí oznámil okamžité ukončení činnosti asociace ČEISA.

A nyní vzhůru na prohlídku!

O2 ARENA

V prostorách O2 Meeting Hubu bylo otevřeno všech 18 sálů, nejlépe se letos určitě sedělo v F1 a F3, které nabízely největší volný prostor díky své výměře přes 100 metrů čtverečních. Klid zajišťovala také úplná absence oken a denního světla, takže po zhasnutí a zavření dveří se tu spalo zdaleka nejlépe.

Moc se nám ale líbilo také v salonku G10, který měl výhled na jedinou pokojovou květinu na celém patře a také na stánek s pivem, byť dobrý dojem z něj kazil fakt, že byl přikrytý plachtou a opuštěný. Ani sebelepší organizátor však nemůže ošetřit úplně všechno.

 

STAGES HOTEL – 1. PATRO

Přechod do Stages Hotelu znamenal výraznou změnu atmosféry, zejména v barvě podlahy. Velké i malé sály působily útulně, lehké šumění deště za okny podpořilo až meditační podmínky poslechu ticha. Letos se výstava rozrostla také o Music Lounge, prostor v přízemí hotelu, který obyčejně slouží jako koncertní sál – unikátní atmosféra prostoru, v němž má hrát hudba, ale nehraje, se nám moc líbila a ocenili jsme špičkovou akustiku, tlumící nežádoucí zvuky zvenku.

 

STAGES HOTEL – 6. PATRO

Na 6. patře bylo nejpříjemnějším zážitkem postávání u velkého okna a prohlížení kulaté vnitřní zahrady hotelu, zejména proto, že pokoje byly zavřené a plné hostů. Jedněmi pootevřenými dveřmi jsme nicméně zahlédli gramofon s bezdrátovým repráčkem, což dosti narušilo vnímání holistického konceptu „ticha a klidu“ Audio Video Show Praha 2023.

 

Už nyní se těšíme na září 2024, kdy proběhne ve stejných prostorách již osmý ročník, tentokrát pravděpodobně i za účasti vystavovatelů a návštěvníků. Bude to akce tím pádem možná méně zenově klidná, ale zato snad přeci jen o něco zábavnější :).

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies