ECM Records

Po předloňské oslavě (Qobuz nabídl katalog Blue Note) a loňské Milovníci klasické hudby kupujte šampaňské - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení je čas zase slavit. Qobuz ulovil ECM Records (a nabídne plný katalog jeho skvělých jazzových perel - ve 24 bitových verzích). A trochu nám "fušuje do řemesla" - zde jejich "The Best Audio Products of 2023":

The Best Audio Products of 2023 - Qobuz Magazine

Parafrázujeme oznámení společnosti QOBUZ:

Platforma pro streamování a stahování hudby Qobuz spojuje své síly s vysoce respektovaným jazzovým (+ trochu klasická hudba)  labelem ECM. Tato globální iniciativa bude obsahovat exkluzivní seznamy skladeb, redakční obsah a originální videa ve spolupráci s umělci ECM na oslavu legendárního mnichovského labelu. Iniciativa bude obsahovat také široký výběr nabídek ke stažení z rozsáhlého katalogu německého vydavatele, včetně vydání mnoha významných umělců minulosti i současnosti, od Keitha Jarretta a Johna Scofielda a Billa Frisella, přes náš oblíbený "šílený" Art  Ensemble of Chicago po Avishaie Cohena, Jana Garbareka, Pata Methenyho, Charlese Lloyda a samozřejmě ženy dámy dívky jako Meredith Monk, Iva Bittová či Kim Kashkashian a nespočet dalších "těch úplně nej" jmen jazzu (a klasiky) – drtivá většina ve 24bitové kvalitě Hi-Res.

Spolupráce s ECM Records je pokračování v letech 2022 a 2023  zahájení spolupráce francouzské společnosti Qobuz s  renomovanými labely, Blue Note a Deutsche Grammophon. Partnerství s ECM si klade za cíl předvést legendární katalog labelu, nové nahrávky a začínající umělce ale hlavně ikonické nahrávky 20. století od Keitha Jarretta, Charlieho Hadena, Pata Methenyho, Jacka DeJohnette, Jana Garbareka a další. Multiplatformní kampaň bude zahrnovat speciální nabídky pro stahování Qobuz a nový, doporučený obsah ve streamovacích aplikacích a časopisech s pečlivě vybranými seznamy skladeb a videi umělců vzdávajícími hold tomuto labelu. Většina katalogu bude ve 24bitovém Hi-Res.

„Qobuz je stálým zastáncem produkce ECM, které mnoho lidí rádo popisuje jako ‚nejkrásnější zvuk po tichu‘. Jeho zahkladatel Manfred Eicher je člověk díky němuž je legendární značka planetou zvukové krásy, kde jazz rezonuje originálně jiným způsobem. Pro ECM je signifikatnáí, že Keith Jarrett, Charles Lloyd, Jan Garbarek, Chick Corea a další nahráli svá nejintenzivnější alba právě pod tímto labelem. Partnerství s ECM ztělesňuje podstatu Qobuz: nabízí vysoce kvalitní hudební zážitek s originálním obsahem. Nová spolupráce je konkrétním příkladem našeho závazku dodávat hudbu nepřekonatelné kvality prostřednictvím katalogu bohatého na tituly ve vysokém rozlišení, které posilují naše hudební dědictví a zároveň propagují hlasy zítřka - říká  Marc Zisman, šéf hudby ve společnosti Qobuz.

V roce 1984 label ECM představil svoji novou sekci, věnovanou klasické hudbě, vydáním výjimečného alba Tabula Rasa od Arvo Pärta. Nadcházející 40. výročí letos na podzim bude ve znamení některých speciálních kampaní, včetně skladatelů jako Steve Reich, Valentin Silvestrov, Tigran Mansurian, Heinz Holliger, György Kurtág a vynikajících interpretů jako Gidon Kremer a András Schiff. Máme se na co těšit.. (ono úvodní "parafrázujeme" znamená, že dloouhou oslavnou řeč, jsme i malinko zkrátili - ale jinak na 100% souhlasíme).

Qobuz

Qobuz

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies