Genesis Prime

Genesis Prime

Genesis Prime
FLAGSHIP LOUDSPEAKER SYSTEM
THE ULTIMATE EXPRESSION OF YOUR LOVE OF MUSIC ($680.000) obr. výše - tak o tom to dnes nebude. Dnes o..

Genesis Series 7 Foxtrot

Genesis sérii 7, skládající se z modelů Genesis Minuet; Tango a Foxtrot - a právě o tom bude náš dnešní tanec. Foxtrot je společenský progresivní charakterizován dlouhým, souvislým a plynulým pohybem po prostoru. Vzbuzuje pocit elegance a sofistikovanosti. To byla definice foxtrotu tance, dle všeho dost odpovídající Foxtrot reprosoustavám.

Kco co jak je Genesis (a jeho majitel Gary Leonard Koh) viz "pokec" D.B. s G.K.:

Gary Koh - Genesis - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Chcete-li být styloví pusťe si přes nové Foxtrot staré 180ti gramové jmenovce Genesis – Foxtrot (2014, 180 Gram, Vinyl) - Discogs i když tyhle nové ještě neznáme, tipujeme že to může být fajn zážitek. Ale už k nové řadě reprosoustav značky Genesis a vrcholu Série 7 - zcela novým Genesis® 7 Foxtrot. Původní řada G7 před dekádou začala regálovým modelem G7c jenž navrhl Arnie Nudell (reprosoustavy Infinity Systems, spolupráce mj. PS Audio), po něm následoval G7p (Petite) navržený jeho nástupcem v Genesis, Garym Leonardem Kohem. Stojanový G7f s aktivním basovým reproduktorem s bočním odpalem byl uveden na trh v roce 2010 a na mezinárodním veletrhu CES v roce 2010 získal ocenění Best of Innovations for Home Theatre Speakers. Původní linka byla vyřazena v roce 2018.

"Svět se mění a vznikla poptávka po cenově dostupném (-nějším) modelu reprosoustav Genesis a tak vznikla nová řadu G7.  Nejmenší ze série je G7 Menuet,, největší pasivní repro, novinka G7 Foxtrot." říká Gary Koh a pokračuje: Aby byla zachována kvalitu basů Genesis, jsou použity dva 8palcové basové reproduktory pracující v izobarické konfiguraci (více značek dochází k "podobnému řešení" - pozn. redakce), čímž se dosahuje pevných, artikulovaných a dynamických basů."

„Navrhuji pro hudbu, nejen podle rozměrů nebo specifikací", pokračuje. „Chtěl jsem skvělé "Genesis basy", ale bez potřeby napájecího kabelu. Preferuji zvuk utěsněného reproduktoru, ale chtěl jsem víc. Vzpomněl jsem si na působivé repro soustavy Linn Isobarik, které měl můj přítel, když jsem byl na univerzitě v Londýně, a začal jsem zkoumat tímto směrem. Nevypadá to tak působivě, protože jeden basový reproduktor je zcela skrytý, ale zní lépe než dva dopředu vystřelující basové reproduktory a řešení se vejde do mnohem menší skříně.“

Tak jak trend posledních let velí (od zdravotnictví a "chemických" léků po ten náš malý milý zvukem radost přinášející obor, nová řada G7 byla také navržena tak, aby byla šetrná k životnímu prostředí. Ekologické Plyboo nahradilo MDF – je tužší, lehčí a má navíc lepší rezonanční vlastnosti. Bambus je rychle vlastně (sakra rychle) rostoucí tráva a je mnohem udržitelnější než stromy používané k výrobě MDF. Používána jsou lepidla a povrchové úpravy na vodní bázi, které spolu s Plyboo s nízkým obsahem VOC vedou k reprosoustavě, který můžete použít v dětském pokoji vašeho dítěte, aniž byste se museli obávat uvolňování těkavých organických látek (a poslech hudby co nejdříve se doporučuje - ideálně ještě u mámy v bříšku).

Genesis Series 7 Foxtrot

SPECIFIKACE (G7 Foxtrot)
Frekvenční odezva: 49 až 40 kHz +/- 3 dB
Citlivost: 88 dB 1 watt 1 metr
Vstupní impedance: 4Ω (nominální)
HF měniče: dva 1″ prstencové páskové výškové reproduktory Genesis (1 přední, 1 zadní)
Mid-Woof měnič: 1x Genesis 5,5″ titanový kužel
Woofery: dva Genesis 8″ izobarické nabité
Barvy: přírodní bambus (další povrchové úpravy za příplatek)
Rozměry: 53″ x 14″ x 16″
Hmotnost: 86 liber

Genesis Series 7 Foxtrot

Doporučená cena: $13.800 (cena bez daně a obecně ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech jako cena dopravy, clo..)

Genesis Series 7 Foxtrot

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies