Realtek

Společnost Realtek Semiconductor Corp. je výrobce a vývojář integrovaných obvodů. Realtek byl založen v říjnu 1987 a od roku 1998 jsou akcie společnosti obchodovány na tchajwanské burze cenných papírů (kdo včas koupil neprohloupil). Hlavní sídlo firmy se nachází ve vědeckém parku Hsinchu (říká se mu tchajwanské Silicon Valley) na ostrově Tchaj-wan. 80% z ca 6500 zaměstnanců pracuje ve vývoji a výzkumu. Společnost je č. 1 světového trhu s integrovanými obvody pro kabelové sítě LAN a zvukovými kodeky a je jedním z nejúspěšnějších světových výrobců integrovaných obvodů.

Po trochu rozsáhlém úvodu - proč o ní mluvíme? Vlastně to opět kompletně vysvětluje titulek - s pomocí umělé inteligence vyvinuli a na výstavě AWE China Expo 2024 představili přepínatelné zvukové řešení Wi-Fi/Bluetooth včetně možnosti umělé inteligence v připojených aplikacích. Jde o hybridní AIoT Audio SoC, který podporuje dvoupásmovou Wi-Fi 6 (2,4 GHz/5 GHz) a duální režim Bluetooth 5.2, aby tak umožnil aplikace pro přehrávání zvuku s nízkou latencí a vysokým rozlišením. 

Proti naší šedé kůře mozkové vysoká efektivita umělé inteligence (AI - nemusí spát, ani jíst, samé plusy snad jen ta drobnost Téma: Série Terminátor od nejhoršího k nejlepšímu - filmserver.cz ) se rychle uplatňuje v každodenním životě a produktech. Jako přední poskytovatel čipů začlenil Realtek do svých řešení síťové komunikace chytrou technologii AI, která pokrývá připojená zařízení využívající bezdrátové technologie Bluetooth a Wi-Fi, včetně nízkoenergetického řešení síťových kamer s umělou inteligencí, které integruje bezdrátovou dvoupásmovou kameru SoC technologii s využitím akceleračního motoru AI NN pro podporu vestavěných rozpoznávání obrazu.

Realtek

Jako dodavatel řešení konektivity pro řadu předních značek rozšiřuje Realtek také svou Wi-Fi řadu SoC, které kombinují nízkou spotřebu energie s podporou AIoT Audio. Jsou vhodné pro všemožná řešení, včetně aplikací pro ukládání energie v domácnosti, IP kamer s nízkou spotřebou, nositelných zařízení, přenosových modulů inteligentních dveřních zámků, domácího kina  Wi-Fi reprosoustav. Nové čipy AIoT Audio od Realtek podporují Wi-Fi vysoce propustné audio řešení, které se vyznačuje hardwarovým synchronizačním mechanismem specifickým pro zvuk, vysokou rychlostí zpracování CPU/MCU a schopnostmi s nízkou latencí. Specifikace přenosu tohoto řešení využívá dvoupásmové Wi-Fi 6 (2,4 GHz/5 GHz) a duální režim Bluetooth 5.2, které jsou schopné podporovat přehrávání zvuku až do 24 bitů/96 kHz až v 7.1 kanálech. AIoT Audio také umožňuje bezproblémové přepínání mezi Wi-Fi a Bluetooth podle požadavků aplikace způsobem, který je pro uživatele transparentní.

Nejnovější Wi-Fi 7 třípásmové řešení routeru Realtek se může pochlubit více než 7 Gbps souběžnou propustností a má také schopnost rychle vyčistit kanály DFS. Stejně jako ostatní řešení Realtek Wi-Fi je i toto vybaveno exkluzivním AI QoS enginem společnosti, který dokáže zrychlit výkon aplikací citlivých na latenci a nabízí uživatelům bezprecedentní optimální zážitek prostřednictvím adaptivního ovládání. Technologie umělé inteligence se prudce neustále a rozsah jejích aplikací rozšiřuje, Realtek proto urychluje uvedení řešení AI pro širokou škálu potřeb. 

Realtek

Text výše je malým výběrem z rozsáhlé zprávy, ale oboru Hi-Fi se týkající - a možná se do pár let budeme divit jak moc (a to na obr. níže - na tom nejspíš něco bude)

Realtek

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies