Supersense Mastercut

Na obrázku výše (výroba nejdražších LP na světě) prémiová lakovaná deska  MASTERCUT RECORDS rakouské společnosti Supersense se sídlem ve Vídni. Vyříznuto přímo z originálních analogových předloh, tituly limitování pouze ve stovkách kusů, ceny tomu odpovídají. Kvalitativně ale i cenově znamenají audiofilovo maximum (pozor článek má i druhou část - o jednom ze nej- jazzových večerů co kdy byl, večeru kdy "co šlo to se nepovedlo") dále čtěte snad jen když jste ultra zapálený audiofil (co trochu víc neví co s penězi). Stránky:

VÝROBCE The SUPERSENSE MASTERCUT EDITIONS

PRODEJCE (jednoho z.. ) John Coltrane: A Love Supreme Mastercut Edition – Verve Center Stage Store

a KDYŽ ČLOVĚK ZAVÁHÁ Mastercuts – Verve Center Stage Store každý výlisek má sériové číslo - a prodáno bývá (přes "šílené" ceny) rychle. Z posledních titulů: 

https://store.deutschegrammophon.com/p51-i9006780008756/bill-evans/trio-64-archival-tape-edition-no-9/index.html

Stan Getz & Joao Gilberto: Getz/Gilberto (Mastercut Edition) #023 – Verve Center Stage Store

Supersense Mastercut Records

Dnes je ten den - protože to (ta alba výše i to jedno níže, na 3LP či 2CD) opravdu spěchá - mizí rychleji než sníh pod slunečními paprsky

 HOT HOUSE

To na co se díváte na obrázcích, je jeden z nejlepších jazzových živáků, který se odehrál v Massey Hall v Torontu před 71 lety. Sešly se na něm absolutní dobové špičky CHARLES MINGUS (kontrabas), DIZZY GILLESPIE (trubka), CHARLIE "Bird" PARKER (saxofon), BUD POWEL (klavír), MAX ROACH (bicí) a "všechno se nepovedlo" - a přes ty klacky osudu - rozhodně stojí za to si sednout a poslouchat a poslouchat...

HOT HOUSE

Koho a co posloucháte blíže zde: https://www.discogs.com/release/29010073-Charlie-Parker-Dizzy-Gillespie-Bud-Powell-Charles-Mingus-Max-Roach-Hot-House-The-Complete-Jazz-At-Ma

Nyní totiž k 70tinám nahrávky vyšlo 17. listopadu "revoluční" live album (pěti jazzmenů, kteří transformovali jazzovou hudbu do podoby, která platí dodnes). Vychází "komplet všechno" (vysvětlení dále) s hodnocením  hudby: MAX, v zvukové kvalitě po remastru už solidní variantě, ne max. ale "normální" slušný zvuk) ve verzích 3LP (180 g), běžné  2CD, nebo "nejlevněji k mání" digitální soubor viz odkaz v závěru textu.

HOT HOUSE

Nejprve co se nepovedlo: Termín - nulová propagace (super)koncertu a termín kolidující s druhým zápasem o titul mistra světa v těžké váze (Rocky Marciano a Jersey Joe Walcott) utkání které sledoval celý svět (včetně fanoušků jazzů - legenda praví, že Dizzy G. odbíhal ke svému přenosnému rádiu, zbytek světa zjevně poslouchal doma). Máme tu nejlepší sbírku jazzmanů poloviny 20. století (Miles Davis byl už v roce ´53 zajímavý, ale jeho krok na absolutní vrchol se teprve blíží: "Kind of Blue" vyšlo 1959). No a když osud nechce tak nechce - nepovedl se záznam (nahrávací inženýr prý působil jako nejmenovaný prezident nejmenované země na návštěvě tamních korunovačních klenotů). Bylo to tak moc že VELMI nasštvaný Charles Mingus - části kde jeho nástroj zněl "nedostatečně" prostě do- /přenahrál. Tím se dostáváme k aktuálnímu vydání - které obsahuje jak ten původní záznam (byť celkově vylepšený jak to jen jde), tak tem "dodělaný" (proto ta 3LP), oboje v remastrované  zvukově už "normální" podobě / kvalitě (kdy můžete prostě poslouchat skvělou hudbu zprostředkovávající výjimečnou energii té noci z pódia prýštící).

HOT HOUSE

Co se povedlo: hudba (a sakra moc)

HOT HOUSE

Nejdostupnější verze (za $19,99):

https://craftrecordings.com/products/hot-house-the-complete-jazz-at-massey-hall-recordings-digital-album

Na závěr oficiální trailer:

HOT HOUSE

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies