Torqueo Audio

Neznáte italskou high-end manufakturu Torque Audio, která ve svých výtvorech používá přenosky a raménka  legendy analogového snímání japonské manufaktury Ikeda Sound Laboratories? To se dá napravit:

Torqueo Audio

 Torqueo Audio

Začali jsme vyvíjet přehrávač gramofonových desek pro osobní použití, protože ty, které se vyráběly v minulosti, plně nevyhovovaly našim požadavkům. Jakmile jsme dokončili studii mechanických systémů a materiálů schopných splnit naše očekávání, zahájili jsme fázi návrhu vysoce přesných mechanismů a podstavce schopného zvýšit kvalitu reprodukce kladkového systému a pojmout jakékoli rameno nové nebo staré výroby. Každý gramofon Torqueo je jedinečný kus; to nám umožňuje věnovat pečlivou pozornost povrchové úpravě a přesnému vyladění mechaniky. Jsme rádi, protože naše každodenní práce je zároveň naší vášní. Snažíme se uspokojit hledáním duše hudby a radovat se z tohoto procesu. Hudba byla vždy odměnou za naši práci. (obr. níže doplňkové příslušenství platforma T-Base)

Torqueo Audio

Torqueo Audio

Filozofií společnosti Torqueo Audio je považovat gramofon za hudební nástroj, proto je naše zásada jednoduchá: Je realitou, že kombinace materiálů a architektury v kombinaci s technickými kritérii vytváří požadovaný zvukový výsledek. Naším cílem je předat posluchači emocionální obsah hudby a odmítnout současné Hi-End trendy, které umrtvují muzikálnost zvukového sdělení. Nikdy to nebude ten správný zvuk, pokud jste si nejprve zvykli poslouchat dobrou živou hudbu. Tuto možnost má ale jen málo lidí. Často přijímáte pohodlí digitálu, místo abyste hledali kvalitu původní nahrávky. Když děláme gramofon, chceme, aby zněl výjimečně. Nejde o šílenou vášeň pro hi-fi: jde o to přiblížit se tomu, co hudebníci vyjadřují během nahrávání.

Torqueo Audio

Firma má v nabídce dva modely, větší gramofon T-34 Exclusive ve 3 barevných provedeních (jmény ZEBRANO, ACERO, ARDESIA) a zmenšenou verzi T-34 Exclusive s dodatkem COMPACT (plus sérii Limited - aktuální nabídka viz v úvodu 2x model "do zelena")

Torqueo Audio

Torqueo Audio

Torqueo Audio

Torqueo Audio

Torqueo Audio

Kompaktnější Compact má více barevných variací..

Torqueo Audio 

Torqueo Audio

Torqueo Audio

Torqueo Audio

Torqueo Audio

Torqueo Audio

Prostě Itálie (kde to) funguje jinak, vypadá jinak, chutná tam jinak..

Torqueo Audio

Torqueo Audio

Univerzální základna gramofonových ramének Torque Audio “PILASTER ve verzi MK4” 
Vynikající stabilita a žádné vibrace a rezonance, toto příslušenství vrací velmi detailní a transparentní zvuk.
Vhodné pro všechny gramofony. Nastavitelné VTA. Opěrný kroužek vyrobíme na přání (pro všechna ramena). Nastavitelná výška od 15,0 cm do 25,0 cm. Vyrobeno výhradně z ušlechtilých kovů – mosaz CuZn19Sn a nerezová ocel AISI 316.”18/8/3″. chromovaná verze nebo 18karátová pozlacená verze. Hmotnost 9 kg.

Torqueo Audio

Torqueo Audio

Výroční model IKEDA Sound Labs MC přenoska Akiko  ($16.500 - ceny jsou vždy pouze orientační, konkrétní koncová cena v daném místě záleží na lokálním DPH a dalších ekonomických faktorech jako cena dopravy, clo..)

IKEDA Sound Labs Akiko

IKEDA Sound Labs Akiko

Závěrem z firemního příslušenství  Torque Audio: "CU 2900" měděná podložka
Pevná rohož ze speciální „4N“ mědi vyvinutá na základě zavedené teorie. Tato jedinečná pevná podložka gramofonu eliminuje rezonanci produkující zkreslení v rozsahu 200-400 Hz. To má za následek 10~20dB čisté snížení celkové rezonance, aby se dále snížilo zkreslení u jeho zdroje. Kromě toho zvýšení hmotnosti přispívá ke stabilitě rotace, čímž se získá větší dynamika a rozlišení. DuPont antistatická UV ochranná dvousložková povrchová úprava odolná proti poškrábání.

Torqueo Audio

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies