E.A.T.

Titulek prozrazuje významy původního hebrejského jména Josefína, Josephine, Giuseppine, Joséphine, Joss a (německy) Josefine - a o té to dnes je. Tedy o Josefine Lichtenegger - generální ředitelce E.A.T. E.A.T. Prelude - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení výrobci gramofonů a (nejen) phono předzesilovačů - firmy aktuálně včleněné do obřího rodinného IAD GmbH, do jehož (německo - rakouského) distribučního impéria patří značky jako mj. Notová duše v Evropě a (třeba?) i v ČR - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení ale i QUAD, audiolab, Castle, BC acoustique, LEAK, LUMIN, LUXMAN, Mission, Westminster Lab, Wharferdale či Wilson Benesch nebo Silent Angel - na koho jsme zapomnělli tomu se omlouváme, určitě to napravíme při nějaké příští  akvizici HiFi obříka IAD GmbH, sídlícího v Koisenbroichu nedaleko belgických a nizozemských hranic. (v tiskové zprávě je ale o ČR a Praze a nejen v ní viz video - pozn. redakce)

Přetiskujeme zprávu společnosti European Audio Team:

E.A.T.

European Audio Team (E.A.T.) je nyní IAD

Společnost IAD GmbH rozšiřuje svůj exkluzivní katalog značek. Gramofony EAT se díky svému průkopnickému designu a masivním gramofonovým deskám zapsaly do srdcí mnoha milovníků hudby. U gramofonových předzesilovačů přísahá EAT na použití vakuových elektronek vlastní výroby v souladu s filozofií "Handmade in Europe".
Jozefina Lichtenegger ve funkci generální ředitelky společnosti EAT přináší do vývoje produktů nejen rozsáhlé zkušenosti, ale také vášeň pro vynikající zvuk a uměleckou kreativitu. Během své působivé kariéry se tato vizionářská zakladatelka etablovala jako fascinující průkopnice v náročné oblasti špičkových gramofonů. Lichtenegger, pro kterou je charakteristická fascinace detailem a hlubší porozumění harmonickým zvukům, převzala v roce 2006 výrobní závod na elektronky 300B a KT88 a přestěhovala jej do nového sídla nedaleko Prahy. První tah štětcem k založení European Audio Team. Jozefina Lichteneggerová nejen oživila historickou výrobu elektronek, ale svým designem a neúnavnou snahou o audiofilní dokonalost, která oslovuje a hluboce se dotýká duší posluchačů, nadále formuje toto odvětví.
Promyšlený do nejmenšího detailu a absolutní výrobní kvalita: to je to, co EAT představuje i u nováčkovského modelu v klavírním lakovaném šatu: EAT Prelude. Kromě pokročilých technologií, které se používají i u dražších modelů, je štíhlý gramofon Prelude vybaven na tuto cenovou kategorii velmi propracovaným raménkem včetně vložky Ortofon Red MM. Korunní klenot rodiny gramofonů EAT, model Fortissimo, nabízí absolutní stabilitu a bezkonkurenční dynamiku. Senzační design gramofonu Fortissimo z něj dělá působivou dominantu obývacího pokoje. Kromě elegantní černé barvy je gramofon k dispozici také v elegantním provedení Makassar a dokonce s koženým krytem.

E.A.T.

E.A.T.
EAT slaví velké úspěchy nejen se svými působivými gramofony, ale také s gramofonovými předzesilovači. E-Glo, čistě lampová konstrukce bez tranzistorů v signálové cestě, využívá klasické elektronky jako ECC83 a ECC88. Souhra elektronek a vazebních kondenzátorů Mundorf přináší bezkonkurenční dynamiku a lehkost, s níž zvuky nakonec tančí z reproduktorů. (plus ještě pár ukázek výrobků European Audio Team

E.A.T.

E.A.T.

E.A.T.

E.A.T.

E.A.T.

E.A.T.

E.A.T.

E.A.T.

E.A.T.

E.A.T.

E.A.T.

Náš názor: Pokud si na E.A.T. gramofonu, nejlépe s externím napájecím zdrojem E.A.T. (s duálním výstupem, pro gramofon i phono pre) a s raménkem E.A.T., na něm přenoskou E.A.T., přes E.A.T. phono předzesilovač, 180g LP otáčející se rychlostí 45 RPM, zatíženo E.A.T. stabilizátorem, signál zesilovaný integrovaným  E.A.T. pustíte třeba 

či

a budete přitom myslet  třeba na (ano to je  Josefina L., Owner & CEO, European Audio Team) co chcete..

Josefina Lichgtenegger

..problém v tom nevidíme, příjemný poslech čehokoliv s logem E.A.T.

E.A.T.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies