Meze Empyrean II

Jak každý kdo četl Aristotela a Ptolemaia ví, jsme středem vesmíru a obklopuje nás 9 nebes. Nad nimi je vnější prostor zvaný „Empyrean“ - tam sídlí Bůh, andělé a duše blažených (majitelů sluchátek o kterých dnes budeme mluvit). Empyrean není nějaká další sféra, jejím středem je Bůh, není omezena velikostí ani tvořena hmotou (tahle pozemská na obrázku výše ano - 385 gramů), jako ostatní nebesa, Empyrean jsou duchovním místem mimo čas a prostor. Dante (Alighieri) v Božské komedii popisuje co po překročení 9ti nebes našel v Empyreanu: Stojany na kterých sedí blažení, každý na svém určeném místě, ve tvaru amfiteátru, který básník přirovnává k „ bílé růži “; hierarchie andělů, které zobrazuje uspořádané v devíti soustředných kruzích, v obraze devíti nebes; a ve středu těchto devíti (ha kolik modelů má v nabídce firma Meze Audio?) kruhů je velmi jasný bod, kterým je Bůh. Tak takový má být asi poslech novinky Meze Audio - sluchátek Empyrean II.

Dante a Beatrice hledí na Empyrean

Dante a Beatrice hledí na Empyrean (výše), vy hledíte na Empyrean (níže)

Meze Empyrean II

Meze Empyrean II

Nechme už (jistě) "náhodné souvislosti" - co ke své novince říká sám výrobce? Rám vyrobený s přesností pomocí CNC frézování má elegantní matný černý povrch se stříbrnými akcenty a přepracovanou mřížku, která čerpá inspiraci z odvážných a nadčasových vzorů ve stylu art deco. Protože věříme, že dobré věci vyžadují čas, strávili jsme několik měsíců používáním různých technik ladění a podařilo se nám odhalit nové možnosti v oblasti rozlišení a načítání detailů ve srovnání s původními Empyrean, čímž jsme dosáhli čistšího a přesnějšího zobrazení zvuku (nebe se vyjasnilo - pozn. redakce). Isodynamic Hybrid Array Driver kombinuje jednotlivé přepínací a spirálově tvarované kmitací cívky v jednom měniči, což umožňuje zacílit zvuk s větší přesností kolem přirozeného tvaru ucha. (Patentováno v USA, EU a Číně)

Meze Empyrean II

PŘESNÁ REPRODUKCE
Celkové harmonické zkreslení (THD) měří méně než 0,05 % v celém frekvenčním rozsahu
LEHKÁ HMOTNOST
Snížená hmotnost měniče navržená tak, aby vytvořila sluchátka, která nabízí prodloužený poslech
ERGONOMICKÝ TVAR
Anatomicky navržená struktura měniče
ZVUK S ULTRA VYSOKÝM ROZLIŠENÍM
Horní frekvenční limit reprodukce zvuku je 110 000 Hz
HYBRIDNÍ MAGNETOVÉ POLE
Neodymové magnety jsou symetricky umístěny na každé straně membrány a jsou specificky uspořádány do hybridního pole, aby vytvořily účinné izodynamické magnetické pole potřebné pro rovnoměrnou aktivaci po celém povrchu membrány.
RINARO ISOPLANAR ® DIAPHRAGM
Váží pouze 0,16 g a má 4650 mm2 aktivní plochy.
RÁM
ABS se skelným vláknem.

Meze Empyrean II

Přepínací cívka membrány, efektivnější při reprodukci nižších frekvencí, je umístěna v horní části budiče.

 Meze Empyrean II

Spirálová cívka membrány je efektivnější při reprodukci středních a vysokých frekvencí a je umístěna přímo nad zvukovodem, což umožňuje přímějším zvukovým vlnám pronikat do ucha bez jakýchkoliv časových prodlev. Dík technologii Isomagnetic ® společnosti Rinaro je přepínání náušníků hračkou. Využívá demagnetizační pole generované měničem k zajištění mušle na místě a současně přesměruje magnetické pole zpět do reproduktoru, čímž zvyšuje účinnost.

Meze Empyrean II

Empyrean II bude dodáván se dvěma sadami náušníků - pro dokonalé přizpůsobení zvuku můžete přepínat mezi  náušníky DUO a ANGLED. Nové náušníky Duo jsou speciálně přizpůsobeny tak, aby odpovídaly změnám Empyrean II. Sluchátka Duo Earpad, vyrobená z precizní směsi prémiové kůže a Alcantary, vnášejí do charakteristického zvukového profilu Empyrean II moderní rozměr. S kůží tvořící základnu a Alcantarou® pokrývající zbytek, tyto náušníky poskytují harmonickou tonální rovnováhu, která rezonuje napříč všemi hudebními žánry. Vaše volba:

Meze Empyrean II

Duo nad, Angled pod textem

Meze Empyrean II

Meze říká: "Zkoumali jsme a testovali různé poměry materiálů, abychom dosáhli toho nejlepšího, co lze nabídnout. Výsledkem je dokonalá fúze: dobře udržované basové frekvence díky kůži, s nádhernou rafinovaností a prostorovostí z Alcantary ®. Náušníky Angled, vyrobené z měkké pěny potažené Alcantarou ®, s jemnou ochrannou síťovinou na mřížce, vynikají ve vykreslení složitých detailů a nuancí ve vašich nahrávkách. Zkosený tvar vytváří více prostoru uvnitř náušníku, což se promítá do vzdušnějšího zvukového podpisu s čistšími basy a vylepšenou přítomností ve středních frekvencích ve spojení s Empyrean II. Kromě toho vytvářejí detailní a přesný poslechový zážitek pro klasické audiofily."

Meze Empyrean II

PŘÍSLUŠENSTVÍ
Pouzdro: Kufr z vysoce pevného ABS plastu s pěnovými vložkami a koženou rukojetí
Včetně dvou sad náušníků: Duo + Angled Alcantara
Typ kabelu: Premium postříbřený nebo měděný PCUHD
Typ konektoru: 2,5 mm, 3,5 mm (1/8 palce), 4,4 mm, 6,3 mm (1/4 palce), 4pinový XLR

Váš výběr:

 Meze Empyrean II

Meze Empyrean II

Už nebudou jako dřív (velmi dobrá) Meze Empyrean - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení rsp. (o třetinu dražší a vskutku o něco lepší) Meze Audio Elite - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení vzhledem ke konstrukčním změnám Empyrean II (nové a asi opravdu ještě lepší náušníky, zcela nová mebrána, vylepšená technologie Isomagnetic..) budou starším modelům "nadřazeny". Jestli tak jak o nich mluví úvodní odstavec nevíme, ale zajímavá sluchátka - to určitě jsou. A takové je meze - skupina potravin ve východním Středomoří, obvykle podávaná za studena. I když nejde o hlavní  jídlo, je nepostradatelným prvkem každého stolu. Spíše než naplnění žaludku je meze pochoutkou a s raki, tsipuro, arakem, ouzem, rakijí  zdrojem zábavy. To byla definice "blízkovýchodní až středoasijské mňamky" názvu meze, též mezze,  مزهμεζέςмезе, مقبلات, μεζέ. A takové je i rumunské Meze Audio (Hi-Fi oblíbený kraj Čtvrtá Rockna - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení  zdá se)

Meze Empyrean II

SPECIFIKACE
Typ měniče: Rinaro Isodynamic Hybrid Array Driver
Konstrukce: otevřená
Frekvenční odezva: 8 – 110 000 Hz
Impedance: 32 Ohm
Citlivost: 105 dB SPL @ 1 kHz, 1 V
Maximální SPL :> Maximální SPL - >130 dB
Celkové harmonické zkreslení (THD): <0,05 % @ 1 kHz, 1 V
Hmotnost: 385 g (bez náušníků)

Meze Empyrean II

Doporučená cena: 2.999 EUR/USD

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies