Pro-Ject MC3

Záplava nových výrobků od rakouských Pro-Ject je ohromná https://www.hifi-voice.com/vsimli-jsme-si/4121-majka nekončící https://www.hifi-voice.com/vsimli-jsme-si/4637-jde-o-w nekonečná https://www.hifi-voice.com/vsimli-jsme-si/4604-stojany-i-ramenka

Pro ject MC3

Aktuálně se objevila další vlna novinek, takže stručně. To na obrázcích nad tímto odstavcem, vytvořeno z hliníku který je eloxován v krásné ocelově modré povrchové úpravě, která zajišťuje vynikající kvalitu konstrukce a tuhost; s cívkou vyrobenou z čistého železa ARMCO s 6N lineárním krystalovým měděným vinutím, nabízející výstupní napětí 0,4 mV a fungující nejlépe se sledovací silou 2 gramy/mN; s 1/2palcovým montážním standardem umožňujícím snadnou montáží shora (viz o 2 obrázky níže, i když to je MC9) pomocí závitových montážních otvorů, s přiloženým průhledným chráničem jehly - to je Pro-Ject MC3, MC přenoska sestavená  zde v Evropě z vysoce kvalitních japonských dílů.

Pro ject MC9

Její prémiová verze (na obrázku nad i pod tímto odstavcem) se jmenuje Pro-Ject MC9. Zde je použita kryo-uprava, ale s diamantem se speciálním eliptickým brusem se zaoblením 5 x 150 µm. Přenoska používá křížovou cívku vyrobenou z čistého železa Telar 57 s lineárním měděným vinutím 6N. Výstupní napětí je 0,35 mV a výrobce doporučuje sledovací sílu 1,8 g nebo alespoň rozsah mezi 1,6 až 1,9 g. Zakončovací odpor by měl být mezi 100 a 470 ohmy. Frekvenční rozsah je 20 Hz až 20 kHz, výstupní napětí 0,35 mV. I zde je použito hliníkové pouzdro, které je v tomto případě eloxováno černou barvou.

Pro ject MC9

Nejen MC (pohyblivá cívka) svět přenosek jsou i MM (pohyblivý magnet). Standardní MM snímací systémy nejsou vhodné pro symetrický přenos signálu, říká Pro-Ject Audio Systems, protože by to vedlo k rozdílu mezi levým a pravým kanálem. Proto je nyní ve spolupráci s Ortofon na trh uváděn nový Pro-Ject Pick it PRO Balanced (obrázek pod odstavcem), aby si co nejvíce uživatelů mohlo užít symetrický přenos signálu za obzvláště atraktivní cenu.

Project PRO Balanced

Velkou výhodou zmíněného symetrického přenosu signálu je především to, že vnější vlivy poškozující zvuk jsou mnohem méně důležité a stejně jako u nového Pro-Ject Pick it PRO Balanced je dosaženo obzvláště vysoké úrovně věrnosti zvuku díky detailním, mohlo by se stát přehrávání s nízkým zkreslením a vysokou dynamikou. Pro-Ject Pick it PRO Balanced nabízí přenosový rozsah mezi 20 Hz a 20 kHz s elipticky uzemněným skenovacím diamantem a r/R 8/18 µm, přičemž výstupní napětí je uváděno jako 4 mV při 1 kHz. Výrobce doporučuje odpor 47 kOhm a zakončovací kapacita by měla být mezi 150 a 300 pF. Sledovací síla by se měla pohybovat mezi 1,8 a 2,2 g.  V případě potřeby lze jehlu samozřejmě vyměnit. MM snímací systém za mimořádně atraktivní cenu, určený pro symetrický přenos signálu najde ideální partnery v Pro-Ject Phono Box S3 B nebo Pro - Ject Phono Box DS3 B, říká na svých stránkách výrobce.

ProJect tube DS3B

Aktuální příval/záplava (to je to dlouhé německé slovo v úvodním titulku) nekončí, po 3 přenoskách 3 komponenty pro zesílení jejich signálu (oba k dispozici v černé či stříbrné). Kompaktní, ale vysoce kvalitní phono zesilovač TUBE BOX DS3B, vhodný pro MM i MC a jak již název tohoto nového zařízení prozrazuje, obsahuje (dvě) elektronky, pro každý kanál jednu. Vstupy a výstupy jsou k dispozici v cinch i XLR a Tube Box DS3 B funguje v plně symetrickém uspořádání. Externí napájecí zdroj lze vyměnit za lepší (rozdíl v napájení má vždy vliv - všude ve všem stále pořád a pokaždé, rozdíl je jen v tom zda  velký nebo VELKÝ - pozn. redakce).

ProJect tube DS3B

SPECIFIKACE
Tube assembly: 2x E88CC / 6922
Input impedance: stepless 10-1000 Ohms, fix 47 kOhms
Capacitance: 50 / 150 / 300 / 400 pF
Gain (+6dB using XLR Out): 40 / 45 / 50 / 55 / 60 / 65 dB
Output voltage typically: 500 mV/1kHz at 5mV/1kHz (at 40dB)
Signal-to-noise ratio: >87dBV - ‚A‘ weighted
THD: < 0,03%
RIAA curve accuracy: +/- 0,5dB/20Hz - 20kHz
Subsonic filter: at 20Hz with 18dB/octave
Input: 1x 5-pin mini XLR / 1x pair XLR / 1x pair RCA phono
Output: 1x pair RCA, 1x pair XLR
Power supply: 18V/1000mA DC
Power consumption: max 750 mA DC / < 0,5 watt standby
Dimensions: 206 x 70 x 194 mm
Weight: 1560g (without power supply)

ProJect tube DS3B

Pro dnešek posledními Pro-Ject(y) jsou nové step-up transformátory (zvyšují úroveň signálu z MC na MM) dostupnější Pro-Ject StepUp Box 3 a také symetrikou XLR osazený SteuUp Box DS3, jenž obsahuje dva vysoce kvalitní audio transformátory Lundahl LL1678, má přepínatelný přenosový poměr 24dB a 30dB (pro MC kazety s velmi nízkým výkonem) a vyvážené vstupy a výstupy. Výstupní úrovně MC přenosek jsou -násobně nižší než jejich MM variant a proto potřebujete něco jako - MC Step Up Box DS3 B fungující trochu jinak než phono předzesilovač. Poměr závitů transformátoru určuje faktor zesílení. Funguje zcela pasivně a nevyžaduje žádné externí napájení. Zisk je dosažen odpovídajícím snížením proudu. Protože zde není žádné zesílení, má MC Step Up Box DS3 B pozoruhodný šumový výkon a velmi nízké zkreslení. Proč je používat? Prosté - zvuk se step-up transformátorem se stává živějším a přirozenějším - víc HiFi

Pro Ject SteuUp S3

 ProJect stepup DS3B

Doporučené ceny novinek Pro-Ject:
Pick it MC3 - 599 €
Pick it MC9 - 1.399 €
Pick it Pro Balanced - 199 €
TubeBox DS3B - 1.049 €
StepUp Box S3 - 450 €
StepUp Box DS3B - 899 €

ProJect stepup DS3B

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies