Dali IO-12

Než předáme dál tiskovou zprávu, malou vysvětlivku CO JE TO HYSTEREZE - je označení pro takové chování dynamického systému, kdy výstupní veličina nezávisí jen na nezávisle proměnné vstupní veličině, ale i na předchozím stavu systému (tzv. „paměťový efekt“ systému). Projevuje se tedy jako obecná vlastnost dynamických systémů v různých oborech. Chceme-li předpovědět budoucí vývoj systému, musíme znát buď jeho vnitřní stav, anebo posloupnost minulých stavů. Příkladem je závislost magnetické indukce látky, která je jádrem cívky, na intenzitě magnetického pole této cívky, kdy se projeví magnetická polarizace.

Přetiskujeme zprávu společnosti DALI:

Sluchátka DALI IO-12 mají celosvětovou premiéru!

První sluchátka na světě s patentovanou technologií DALI Soft Magnetic Compound (SMC). S 50mm vlastními ovladači, aktivním potlačením hluku, 35hodinovou baterií, aptX Adaptive Bluetooth a kabelovým připojením USB-C/3,5 mm.

Sluchátka DALI IO-12 byla navržena tak, aby poskytovala ohromující zvuk v Hi-Fi kvalitě spolu s přepychovou úrovní komfortu, přičemž čerpala ze čtyř desetiletí zkušeností v oblasti Hi-Fi a DALI slaví 40 let v globálním audio byznysu. DALI IO-12 mají doporučenou cenu: 999 GBP, 999 EUR, 1 299 $.

Dali IO-12

DALI IO-12, využívající stejný materiál, jaký se nachází u špičkových reproduktorů DALI, jsou první sluchátka na světě s patentovaným magnetickým systémem DALI Soft Magnetic Compound (SMC). Při použití konvenčních magnetů v konstrukci reproduktorů není neobvyklé zažít fenomén známý jako hystereze. Tím se klade nezamýšlený odpor kmitací cívce, což může vést k nežádoucímu zkreslení zvukového signálu.

Technologie DALI SMC v kombinaci s jejich typickými papírovými vláknovými kužely výrazně snižuje hysterezi a drasticky snižuje nerovnoměrné harmonické zkreslení. Výsledkem je křišťálově čistý zvuk s ultra nízkým zkreslením, který přináší bezkonkurenční hloubku a muzikálnost.

Dali IO-12

Měniče IO-12 také obsahují některé techniky reproduktorů DALI. Spíše než použití samonosné konstrukce bez formičky ve své kmitací cívce (typické pro mnoho ovladačů sluchátek), používá IO-12 formovač kmitací cívky se stejným tvarem a stylem jako v normálním reproduktoru DALI. Výsledkem je nižší zkreslení díky zlepšené strukturální integritě kmitací cívky.

Kromě toho si membrána měniče IO-12 vypůjčuje materiál membrány z papírových vláken společnosti DALI. To nabízí jedinečnou kombinaci hmoty, tuhosti a tlumení, která je dokonale přizpůsobena širokopásmové reprodukci s minimálním zkreslením a akumulací energie. Použitý v IO-12, v kombinaci s jeho motorovým systémem SMC, výsledkem jsou sluchátka se skutečně vynikajícím výkonem a kvalitou zvuku.

Dali IO-12

Všestranná a intuitivní sluchátka DALI IO-12 byla navržena pro použití buď kabelově, nebo bezdrátově. ​ Díky podpoře SBC, AAC, aptX, aptX HD a aptX Adaptive Bluetooth a dodávaným 3,5mm mini-jack a USB-C kabelům můžete poslouchat hudbu z celé řady zařízení včetně: smartphonů, Digitální audio přehrávače (DAP), počítače, herní konzole a další. Při použití dodaného kabelu USB-C – v závislosti na zdroji a zařízení – lze zvuk poslouchat v kvalitě až 24Bit/96kHz Hi-Res.

 Dali IO-12

Na rozdíl od mnoha jiných sluchátek na trhu — při použití 3,5mm kabelu v pasivním analogovém režimu — IO-12 není třeba zapínat. Při použití v tomto pasivním režimu využívá IO-12 sofistikovaný vnitřní pasivní filtr, který zajišťuje stejnou kvalitu zvuku a výkon jako při použití filtrování založeného na DSP používaném v aktivním režimu.

DALI IO-12 nabízí dva zvukové profily pro poslech vaší hudby. Dáváte přednost poslechu hudby tak, jak to zamýšlel umělec, nebo možná toužíte po důraznějším výkonu zaměřeném na basy? Zvukové režimy „Hi-Fi“ a „Basy“ na míru DALI IO-12 vám umožní poslouchat hudbu přesně tak, jak ji chcete.

Díky jednoduchému ovládání bez aplikací mohou uživatelé přeskakovat skladby, pozastavit/obnovit, upravit hlasitost a další pomocí integrovaných tlačítek IO-12. Špičkové aktivní potlačení hluku (ANC) přidává ještě více funkcí a zajišťuje – dokonce i v hlučném prostředí – pohlcující zážitek z poslechu, kde je odhalen každý hudební detail. Díky pohodlnému designu a dlouhé výdrži baterie, která poskytuje 35 hodin poslechu bez únavy, vám sluchátka DALI IO-12 umožní užít si úroveň muzikálnosti na cestách jako nikdy předtím. A díky vysoce kvalitním integrovaným mikrofonům budete jasně slyšet při telefonování handsfree nebo hlasovém ovládání vašeho kompatibilního zařízení.

 Dali IO-12

Díky hlavovému mostu z pravé kůže a nadměrným čtvercovým náušníkům si budete moci užívat hodiny pohodlného poslechu na cestách s novým DALI IO-12.

Dali IO-12

Doporučená cena: 999/999/1.299 GBP/EUR/USD

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies