HumminGuru The Small Bottle

Jen kapička (výrobce doporučuje 2-3, dle solidních zdrojů prý stačí dvě a lze vyčistit až 1000 ks) "Jedinečné složení, které zvyšuje rekordní účinnost čištění. Určeno pro ultrazvukový čistič vinylových desek. Neobsahuje žádný alkohol." a vaše LP září "jako za mlada".
A cena jen 235 dolarů, nebojte honkongských (jak přepočet na koruny naznačuje koncentrát má "pekelnou moc" - je to 666 Kč).

Jen k tomu ještě potřebujete

HuminGuru Ultrasonic Vinyl Record Cleaning Machine

Na stroji na čištění gramofonových desek skutečně záleží pouze na jedné věci, a to na tom, zda vaše desky vyčistí správně. A ultrazvukový čistič HumminGuru odvádí velmi dobrou práci. Co je působivější, je to, jak to všechno dělá, od skutečnosti, že je to jeden z nejdostupnějších dostupných ultrazvukových čističů, až po jeho chytrý design a stylový vzhled.

Čím je HumminGuru výjimečný? HumminGuru, který byl původně spuštěn jako kampaň na Kickstarteru v roce 2020, se konečně dostal do výroby. Většina možností čištění gramofonových desek v tomto cenovém rozpětí spoléhá na vakuové sání nebo fyzický kontakt, aby se nečistoty a prach dostaly z drážek, ať už pomocí kartáče, hadříku nebo měkké podložky k odstranění kontaminace. Ultrazvukové čištění ponoří desku do lázně s čisticí kapalinou, která je následně promíchávána pomocí ultravysokofrekvenčních vln, aby se z vinylu uvolnily nečistoty. Kromě zřejmých výhod čištění vašich desek – čistší zvuk, snížené opotřebení stylusu atd. – je cílem ultrazvukového přístupu odstranit co nejvíce nečistot a zároveň minimalizovat poškození vinylu, které může být způsobeno třením při čištění hadříkem. nebo kartáčem.

Design HumminGuru je nápadný a dělá dobrý první dojem. Je to stylová, hladká plastová jednotka s šedým povrchem. Existuje mnoho elegantních prvků, jako je skutečnost, že napájecí kabel lze uložit uvnitř víka, což z celé věci dělá úhlednou, uklizenou a samostatnou krabici. Velikost je perfektní, aby se vešla na polici s gramofonovými deskami a do určité míry zapadla do vaší sbírky vinylů, když se nepoužívá.

Zatím dobrý, ale na výkonu záleží víc než na vzhledu. Naštěstí je samotný proces stejně hladký a účinný jako fyzický vzhled. Ultrazvukové čištění využívá destilovanou nebo deionizovanou vodu, která se měří v nádrži na vodu a poté se nalije do jednotky před výměnou nádrže. Vložte desku do vodní lázně a můžete si vybrat z několika různých možností, s automatickými režimy různých délek nebo s možností čištění či sušení samostatně.

HumminGuru otáčí desku a přitom promíchává kapalinu signálem 40 kHz (ze dvou zdrojů), čímž vytahuje nečistoty a prach z drážek. Čistič je kompatibilní se 7" a 10" deskami. K čištění s oběma typy záznamů jsou však potřeba adaptéry. Podporuje také 180g a 220g LP.

HuminGuru Ultrasonic Vinyl

Doporučená cena: (dle provedení)
500-580/492/2.950-3.450/499 EUR/GBP/HKD/USD

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies