Aperta Sub

Kanadský výrobce IsoAcoustics vytvořil speciální podstavec s názvem Aperta Sub XL, který je určen pro montáž těžkých subwooferů. Podstavec Aperta Sub XL je vhodný pro subwoofery o hmotnosti až 72,5 kilogramu. 

Přibližně před dvěma lety uvedla společnost IsoAcoustics na trh Aperta Sub, podstavec pro subwoofery s hmotností do 36,3 kilogramu. Nyní kanadský výrobce přichází s modelem Aperta Sub XL a podtáckem pro větší a těžší subwoofery, konkrétně do 72,5 kilogramu. Podle svých konstruktérů zvládá Aperta Sub XL náročné nízkofrekvenční spektrum a umožňuje velkým subwooferům podat co nejlepší výkon. Subtilní design nepřekáží nohám subwooferu a zůstává vizuálně střídmý, přičemž naplno rozvíjí potenciál reproduktoru. Součástí balení jsou kobercové disky pro umístění subwooferu na koberce.

K čemu přesně slouží podložka pod subwoofer? Čím větší je subwoofer, tím níže může jít a čím níže, tím více akustické izolace potřebují. Koneckonců by měl vibrovat vzduch, a ne podlaha, na které subwoofer stojí. Aperta Sub XL přináší patentovanou izolační technologii IsoAcoustics pro větší subwoofery do hmotnosti 72,5 kg. Není snadné zkrotit výkon tak mohutných reproduktorů, ale společnosti IsoAcoustics se podařilo navázat na konstrukci Aperta Sub pro menší subwoofery a dokonale podpořit těžší modely. Pečlivým řízením distribuce nízkých frekvencí zachovává Aperta Sub XL výkon subwooferu a zároveň zmírňuje nežádoucí vedlejší účinky, což vede k jasnějšímu a prokreslenějšímu zvuku.

Stejně jako jeho menší sourozenec, i IsoAcoustics Aperta Sub XL odděluje subwoofer od nosné plochy. Speciálně navržené vnitřní izolátory pohlcují energii, která by se jinak přenášela na podkladovou konstrukci a způsobovala zkreslení zvukového obrazu. Zajišťují také, že se tato energie neodráží a nevede zpět k subwooferu, kde by mohla způsobit rozmazání. Výsledkem je pozoruhodné zlepšení z hlediska čistoty a definice - zvukových vlastností, které se v nízkofrekvenčním spektru hledají obzvlášť těžko.

Design IsoAcoustics Aperta Sub XL je stejně chytrý jako subtilní. Podporuje a odpojuje subwoofer diskrétně, aniž by přitahoval velkou pozornost. Protože většina subwooferů se dodává s nožičkami ve všech čtyřech rozích, Aperta Sub XL využívá ke kontaktu prostor mezi nožičkami, což je důležité konstrukční rozhodnutí, protože izolátory jsou směrové, aby udržely energii reproduktoru v ose.

Aperta Sub XL se dodává s volitelnými kobercovými kotouči, které v případě potřeby ukotví subwoofer v kobercovém povrchu. Subwoofer Aperta Sub XL má rozměry 368 x 406 x 37 mm.

Aperta Sub XL bude k dispozici od června 2023. Čistě orientačně můžeme sdělit, že v tiskové zprávě společnosti IsoAcoustics je uvedena cena 190 USD. Je možné, že cena bude v Evropě o něco vyšší vzhledem k výkyvům směnných kurzů, dopravním nákladům, případným dovozním clům a místní sazbě DPH.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies