Q Acoustics 5000

Společnost Q Acoustics již léta ví, jak nabídnout vysokou kvalitu za relativně nízké ceny. S novou řadou 5000 získává tato zásada ještě větší váhu. To vyžaduje inovativní technologie v masivních skříních.
/fileadmin/user_upload/Q_Acoustics_5000_Detail_new.jpg
Zvuk a design v cenově dostupné harmonii: Q Acoustics 5020.

Nová řada 5000 stereofonních reproduktorů a reproduktorů pro domácí kino od společnosti Q Acoustics má stanovit standardy z hlediska zvuku a designu. To odpovídá obvyklému tvrzení anglického výrobce, který obvykle po slovech následuje činy. Zavedení inovativního profilu "C3 Continuous Curved Cone" pro woofer/středotónový reproduktor je skutečným krokem vpřed v konstrukci reproduktorů. Řada přebírá inovativní technologii skříně a reproduktorů vlajkové lodi řady Concept, protože ta je základem vynikající kvality zvuku. Řada 5000 se vyznačuje také výrazným vizuálním projevem díky své moderní a minimalistické designové linii.

Řada 5000, která se nachází mezi modely řady 3000i a řady Concept, se skládá z regálových reproduktorů 5010, 5020, podlahových reproduktorů 5040 a velkých podlahových reproduktorů 5050, přičemž řadu pro sestavu domácího kina doplňuje centrální reproduktor 5090. Všechny modely řady 5000 jsou vybaveny akustickými inovacemi kabinetu, které byly poprvé představeny u vlajkové lodi, špičkové řady Concept, včetně konstrukce výškového reproduktoru, vyztužení Point-2-Point (P2P) a technologie Helmholtzových trubic "Pressure Equalisers".

Na základě principu konstrukce výškového reproduktoru nejnovější řady Concept je výškový reproduktor hermeticky uzavřen a mechanicky izolován od přepážky (plovoucí), aby se zabránilo modulacím vnitřního tlaku v kabinetu a sousedním středobasovém reproduktoru. Vnitřní komora je odvětrávaná pro snížení zkreslení a má nižší křížovou frekvenci pro bezproblémovou integraci. Srdcem basového/středotónového reproduktoru, navrženého od základu, je kužel C3 Continuous Curved Cone. Geometrie kuželu vyžaduje pro optimální výkon výkon motoru. Pro zvýšení hnací síly jsou magnety spojeny s velkými kmitacími cívkami.

Výsledkem je výrazné zvýšení výkonu a kontroly oproti srovnatelnému reproduktoru s kmitací cívkou o průměru 25,4 mm a zlepšení dynamického rozsahu reproduktoru, zejména v oblasti basů. Zesílení Point-2-PointTM (P2P) je použito v oblastech kabinetu, které jsou citlivé na nízkofrekvenční dozvuk. Toto zesílení poskytuje soustředěnější stereofonní obraz a širší zvukovou scénu.

Stojanové reproduktory 5040 i 5050 jsou náchylné k nárůstu vnitřního tlaku, který způsobuje nežádoucí stojaté vlnění a zabarvení. Aby se tomu zabránilo, jsou do kabinetu zabudovány speciálně navržené Helmholtzovy tlakové ekvalizéry (HPETM) (čtyři trubice u 5050 a dvě trubice u 5040), které zlepšují frekvenční odezvu. Nová řada 5000 může tvořit také sestavu domácího kina. Systém je nabízen ve dvou konfiguracích 5.1: 5010 5.1 a 5040i 5.1 reprosoustavy.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies