Estelon Aura

Přetiskujeme zprávu společnosti Estelon:

Estelon AURA se řídí obecnou filozofií konstrukce všech reproduktorů Estelon a zohledňuje akustiku prostředí reálných poslechových prostor. Poskytuje pohlcující a podmanivý zvukový zážitek jako žádný jiný reproduktor této velikosti. Alfred Vassilkov navrhl reproduktor AURA s pečlivou pozorností věnovanou detailům a zahrnul do něj nejmodernější technologie a jedinečné funkce.

Jedním z výrazných rysů modelu AURA je jeho charakteristický tvar, který mu nejen dodává na estetické přitažlivosti, ale slouží také funkčnímu účelu. Jedinečný tvar reproduktoru AURA je technicky propracovaný a jeho pokročilá geometrie povrchu má za následek vlastnosti, které umožňují trojrozměrnou zvukovou kulisu. Absence paralelních stěn umožňuje, aby z vysoce výkonných měničů vycházel pouze čistý a neovlivněný zvuk.

Textilní kopulový výškový reproduktor Scan-Speak "Illuminator" o průměru 26 mm (1") má symetrický hnací motor, který zajišťuje vynikající kvalitu a linearitu zvuku bez ohledu na to, zda je hudba reprodukována při vysoké nebo nízké úrovni hlasitosti. Výškový reproduktor vyniká rychlostí a vysokým rozlišením. Měkké křivky skříně spolu s vlnovodem výškového reproduktoru eliminují negativní odrazové vlivy od výstupu měniče, a tak je směrovost reproduktoru homogenní a široká. Vlnovod výškového reproduktoru má složitý eliptický tvar a je společností Scan-Speak vyladěn tak, aby odpovídal konkrétnímu výškovému reproduktoru. Rozptyl zvuku je rovnoměrnější a ve spojení se středobasovými měniči je zvuk čistý a neovlivněný.

Středobasový reproduktor Satori o průměru 130 mm (5") používá patentovaný egyptský papyrusový kužel pro dosažení transparentnosti a bezproblémového podání zvuku. Odvětrávané aerodynamické šasi z litého hliníku zajišťuje optimální pevnost a nízkou kompresi. Měnič je vybaven měkkým gumovým obalem s nízkým tlumením pro optimální přechodovou odezvu a jeho systém neodymových motorů je optimalizován pro nízké zkreslení. Stříbrné přívodní vodiče jsou pro lepší stabilitu připojeny v úhlu 180° od sebe.

Inovativní konstrukce reproduktoru AURA umožňuje začlenění výkonného 10" wooferu do základny reproduktoru (směrem dolů), což zajišťuje bohatou a plynulou reprodukci basů. Woofer Faital o průměru 250 mm (10") poskytuje artikulované, hluboké basy. Má částečně lisovanou papírovou membránu, která zajišťuje čisté a hutné nízké frekvence. Nízkofrekvenční reproduktor má přesný basový zvuk bez námahy. Zakřivená základní deska umožňuje spodnímu odpálení wooferu akusticky se spojit s podlahou. Izolační nožičky/hroty jsou v jeho rozích umístěny s vhodnou vzdáleností, která zajišťuje reproduktoru potřebnou stabilitu. A konečně, konstrukce základní desky a vyvýšení reproduktoru od podlahy umožňuje správné šíření basů poskytnutým otvorem, i když je reproduktor umístěn na silném koberci.

Konstrukce reproduktorů AURA je zaměřena na kvalitu zvuku; přesto je na první pohled patrná zdrženlivá elegance. Společnost Estelon používá tepelně tvarovaný patentovaný kompozit, aby mohla vyrobit ozvučnici AURA s tak pokročilou geometrií povrchu uvnitř i zvenčí. Účelný tvar a různé vnitřní komory mají za následek vlastnosti, které umožňují dosáhnout ideálních akustických vlastností.
Akustické prostředí vytvořené v základně reproduktoru AURA navíc poskytuje dodatečný dolnopropustný filtr. Tato křivka dolní propusti je hlubší než elektrický filtr, proto jsou eliminovány vyšší frekvence, které produkuje basový reproduktor, přibližně na frekvenci 80 Hz. Široká a souvislá zvuková scéna spolu s hloubkou a ostrostí vyvolávají u posluchače dojem, že se vždy nachází v místě, kde je zvuk příjemný, bez ohledu na jeho polohu v místnosti.

AURA je víc než jen reproduktor; je to umělecké dílo, které kombinuje formu a funkci a poskytuje jedinečný zvukový zážitek. Je k dispozici v bílém a černém provedení a dodávaná magnetická mřížka z něj svým výjimečně elegantním designem dělá interiérový doplněk.

AURA jistě změní svět zvuku!

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies