A-300

Společnost Accuphase uvedl koncem října na trh monofonní zesilovač A-300, pátý z modelů k 50. výročí značky. Jeho cena je 1 485 000 jenů (včetně daně).
A-300.

Model A-300 je finálním produktem vzpomínkových modelů k 50. výročí značky, které byly uvedeny na trh v roce 2019, a byl dokončen po pěti letech vývoje s cílem překonat výkon a kvalitu zvuku monofonního zesilovače A-250 uvedeného na trh v roce 2017. Sekce zesilovače je navržena pro "maximální zesilovač s nízkým výkonem".

Zesilovací sekce byla nově navržena v plně diskrétní konfiguraci, aby bylo dosaženo ideálního systému přístrojového zesilovače pro "maximální nízký šum". Vstupní část signálu je plně vyvážený obvod a výkonnost vyváženého obvodu byla maximálně zlepšena ideálním sladěním kladných a záporných vstupních podmínek.
Vstupní část signálu (vlevo) a výkonová zesilovací část (vpravo) této jednotky

Navíc na základě myšlenky, že přiřazení vysokého zesílení vstupní části signálu s dobrým šumovým indexem je účinné pro zlepšení šumového výkonu, je vstupní části signálu diskrétního obvodu s nízkým šumem přiřazeno vysoké zesílení 22 dB, aby bylo dosaženo nízkého šumu.

Napájecí zdroj vyhrazený pro vstupní část signálu navíc zabraňuje kontaminaci šumem ze sekce výkonového zesilovače, což zlepšuje míru zkreslení a S/N. S/N je 130 dB nebo vyšší, což představuje zlepšení přibližně o 30 % oproti modelu A-250.

Sekce výkonového zesilovače využívá 20 paralelně zapojených výkonných audio tranzistorů MOSFET s přípustným ztrátovým výkonem přibližně 200 W a proudem na odtoku přibližně 30 A a provozem push-pull třídy A pro dosažení nízké výstupní impedance. Kromě toho systém zlepšil různé vlastnosti tím, že stabilizoval provoz ve vysokém výkonovém rozsahu, a také dosáhl vysoce účinného odvodu tepla díky rozmístění prvků na velkých chladičích.

20 paralelních výkonových tranzistorů MOSFET pro audio aplikace.

Výkonnou napájecí jednotku navíc tvoří velký toroidní transformátor s vysokou výkonovou kapacitou a na zakázku vyrobené hliníkové elektrolytické kondenzátory 71 V/100 000 µF. Ty umožnily dosáhnout jmenovitého výkonu 125 W/8 Ω, 250 W/4 Ω, 500 W/2 Ω a 1000 W/1 Ω (normální, bi-amped zapojení), což představuje 25% nárůst vysokého výkonu oproti modelu A-250.

Napěťový zesilovací stupeň výkonové sekce využívá patentovaný obvod Double MCS+ (Multiple Circuit Summing-up), který teoreticky snižuje zkreslení a šumové složky přibližně o 30 %. Vstupní část signálu a výkonová sekce zesilovače využívají "zesilovací obvod s proudovou zpětnou vazbou", který umožňuje přirozený a dynamický pohon reproduktorů s téměř nulovou změnou frekvenční odezvy i při přepínání zesílení.

Obvod zesilovače a NFB dráha byly optimalizovány tak, aby bylo dosaženo vysokého činitele tlumení přesahujícího 1 000. Kromě toho je také vybaven technologií "Balanced Remote Sensing", která zlepšuje tlumicí faktor.

Mezi další vlastnosti patří spínače MOSFET, které nemají žádné kontaktní body, a proto se časem nezhoršují, což zajišťuje dlouhodobou spolehlivost ochranného obvodu, a cívky s hranami, které využívají obdélníkový průřez k těsnému vinutí vodičů bez mezer, čímž snižují stejnosměrný odpor a zlepšují tlumicí faktor. Svorky reproduktorů jsou navrženy tak, aby snižovaly impedanci.

Svorky reproduktorů jsou kombinovány s ochrannou deskou, aby se udržela nízká impedance. Horní a dolní svorky jsou spojeny velkou deskou, aby se zabránilo rozdílům potenciálů.

Patka používá izolátor z litiny s vysokým obsahem uhlíku, který zajišťuje vynikající vlastnosti tlumení vibrací. Rozměry jsou 465W x 240H x 515D mm, hmotnost 46 kg a dodává se s pětižilovým napájecím kabelem APL-1 s vícežilovým OFC vodičem.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies