Luxman

Po uvedení vlajkového zesilovače M-10x na začátku tohoto roku je tento měsíc k dispozici první integrovaný stereo zesilovač generace Z japonské HiFi značky Luxman a v září bude následovat verze MKII oblíbeného gramofonu PD-151.

INTEGROVANÝ ZESILOVAČ LUXMAN L-507Z
Model L-507Z je prvním z nové generace "Z" integrovaných stereofonních zesilovačů Luxman. Je vybaven zpětnovazebním motorem zesilovače Luxman LIFES, který je použit v nové vlajkové lodi výkonových zesilovačů M-10X, s jmenovitým výkonem 110 W na kanál do osmi ohmů a kvalitou provedení a charakteristickými VU metry Luxman.

VU metry

Je vybaven několika novými technologiemi, včetně nového, elektronicky řízeného 88stupňového atenuátoru Luxman LECUA1000 a napájecího obvodu s na zakázku vyrobeným výkonovým transformátorem typu EI a nově vyvinutými velkokapacitními filtračními kondenzátory. Pro uživatele sluchátek byly přidány nově navržené paralelní sluchátkové výstupy. Kromě standardního výstupu φ6,3 mm byl přidán nový výstup φ4,4 mm s nezávislým zapojením levé a pravé země.

LUXMAN LIFES VERZE 1.0
LIFES neboli Luxman Integrated Feedback Engine System, verze 1.0 je nový zpětnovazební zesilovač společnosti Luxman. V době, kdy se společnost Luxman připravuje na oslavu 100. výročí svého založení v roce 2025, oznámila nástupce svého zpětnovazebního obvodu ODNF, který přispívá ke kvalitě zvuku jejích zesilovačů od roku 1999. Vyvinuli nový zpětnovazební obvod zesilovače, LIFES. LIFES vychází z technické koncepce obvodu ODNF a realizuje "vynikající, dynamické vlastnosti", aniž by do hlavního zesilovače vracel cokoli z původního vstupního zvukového signálu. Konstrukce byla vymyšlena a rozšířena od prvních principů s využitím simulační technologie a výzkumu. Při výrobě LIFES verze 1.0 se společnosti Luxman podařilo pečlivým přepracováním celého obvodu snížit počet paralelně zapojených prvků a zároveň zlepšit výkon. Zkreslení v zesilovacím stupni se podařilo snížit na méně než polovinu oproti jejich předchozímu systému. Koncový stupeň je vybaven třístupňovou Darlingtonovou trojparalelní konfigurací push-pull a dosahuje výkonu třídy AB 110W+110W (8Ω) a 210W+210W (4Ω).

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies