DAgostino Relentless

Společnost Dan D'Agostino Master Audio Systems, která je doprovodným modelem k monofonnímu zesilovači Relentless, nyní vydala předzesilovač Relentless.

Předzesilovač Relentless v sobě spojuje invenční napájecí a zvukové obvody, elegantní architekturu a sadu inovativních funkcí. Komplexní konstrukce vyžaduje použití tří samostatných šasi - vyhrazeného zvukového šasi pro každý kanál a samostatného napájecího zdroje soustředěného mezi nimi, aby byly napájecí přívody co nejkratší.

Tato tři šasi jsou vzájemně propojena pomocí jedinečných mechanismů v montážních patkách každého šasi. Třicetipinový blokovací 20ampérový pozlacený konektor eliminuje jakékoli propojovací kabely. Tato výrazná konstrukce zcela fyzicky i elektricky izoluje zvukový signál od napájecí a digitální řídicí části. Tato monofonní konstrukce také odděluje oba zvukové kanály od sebe, čímž zajišťuje dokonalé oddělení kanálů.

Rozsáhlé elektrické a magnetické stínění je použito k tomu, aby se vyzařované rušení nedostalo do kritických obvodů předzesilovače. Podle společnosti interní obvody pro úpravu vedení filtrují vysokofrekvenční šum na střídavém napájení a kompenzují asymetrické průběhy napájení a stejnosměrný proud v síti. Jsou použity dva 150 VA toroidní transformátory - jeden určený pro analogové obvody a druhý pro digitální a řídicí obvody.

Topologie zvukového obvodu začíná zcela unikátním novým diskrétním diferenciálním vstupním stupněm FET, který se vyznačuje schopností přijímat vstupní napětí o mimořádné hodnotě 30 voltů. Díky vstupní impedanci přes 1 MOhm je přední část předzesilovače Relentless imunní vůči elektrickým problémům souvisejícím se zdrojem. Jedinečný obvod vyvinutý speciálně pro předzesilovač Relentless udržuje stabilní předpětí, takže anomálie související s teplotou jsou kompenzovány a údajně "zachovávají výkon při dlouhodobém poslechu".

V předzesilovači Relentless jsou použity pouze symetrické vstupy XLR. Zároveň je veškeré zesílení signálu realizováno v proudové doméně pomocí patentovaných proudových zrcadel s více výstupy, "s téměř 30násobnou linearitou oproti jiným konstrukcím". Provedení se čtyřvrstvými obvodovými deskami pro vynikající kvalitu signálu, použití čtyřvrstvých desek dramaticky snižuje úroveň zkreslení a šíření ve srovnání s běžnějšími, dvouvrstvými deskami, říká D'Agostino.

Základní koncepce obvodů D'Agostino nevyužívá nikde žádnou zápornou zpětnou vazbu a zahrnuje plně komplementární, přímo spřaženou a vyváženou signálovou cestu od vstupu k výstupu, čímž dosahuje rovné frekvenční odezvy až do 120 kHz.

Dan D'Agostino, spoluzakladatel a hlavní inženýr, uvedl: "Děláme to tak, že se snažíme dosáhnout co nejlepších výsledků:

Nový předzesilovač Relentless je významným momentem v naší snaze vyrábět zvukové komponenty, které poskytují co nejhutnější hudební přednes. Byla to více než čtyřicetiletá snaha a předzesilovač Relentless je korunou mé kariéry.

Vstupy zahrnují pět párů konektorů Balanced XLR, zatímco výstupy jsou dva páry konektorů Balanced XLR - pro každou zónu jeden. Relentless Preamplifier může současně ovládat spínání a hlasitost dvou zdrojů ve dvou oddělených místnostech nebo zónách. Může se jednat o dva analogové zdroje, nebo pokud je vybaven volitelným modulem digitálního streamování, o jeden digitální zdroj a jeden analogový zdroj.

Dálkové ovládání zesilovače Relentless Preamplifier, umístěné ve strojově opracovaném hliníku a mědi, má pohodlný design a ovládá se pomocí dotykového panelu. Technologie Bluetooth Six rozšiřuje použitelný dosah dálkového ovládání a odstraňuje problémy s přímou viditelností, které trápí běžná infračervená provedení. Nová obousměrná funkce dálkového ovládání odráží všechna nastavení provedená na předním panelu předzesilovače Relentless na obrazovku dálkového ovládání, včetně volby vstupu, hlasitosti a vyvážení.

Tento produkt je novinkou společnosti D'Agostino a jako první nabízí volitelný modul digitálního streamování (DSM). Tento DSM přidává možnost připojení starších zdrojů, funkce USB a možnost streamování. DSM přidává koaxiální SPDIF, optický, USB-A a síťové vstupy RJ-45 a Wi-Fi. Pro přehrávání síťového obsahu ve vysokém rozlišení bez zpoždění je podporována síť 10/100/1000 Gigabit Ethernet.

Přizpůsobené aplikace pro zařízení iOS umožňují snadné ovládání hudebních sbírek, streamovaného obsahu a ovládání jednotky. Předplacené streamovací služby Tidal, Qobuz a Spotify jsou v aplikaci nativně dostupné. S vhodně zakódovanými hudebními soubory. Předzesilovač Relentless je také schopen dekódování MQA a je připraven pro systém Roon.

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies