AVR-X1700H

Přetiskujeme zprávu společnosti Eurostar Ostrava:

Přední výrobce AV receiverů představuje svůj nejnovější vysoce výkonný AVR se třemi 8K HDMI vstupy, 7kanálovým zesílením, podporou virtualizace výškových kanálů a HEOS Multi-Room Streaming pro vzrušující zážitek z domácí zábavy

Společnost Denon®, přední světový výrobce špičkových produktů pro domácí zábavu a osobní audio od roku 1910, dnes představila nový 7.2kanálový AV přijímač (AVR-X1700H) s vysokým výkonem. Je vybaven třemi 8K HDMI vstupy, které umožňují připojení nejnovějších 8K/60Hz a 4K/120Hz Ultra HD zdrojů pro vzrušující domácí kino, pokročilé hry a realistické zážitky ze zábavy. AVR, který osvěžuje základní třídu oceňované řady X, nabízí také nejnovější pohlcující 3D prostorové formáty jako Dolby Atmos® a DTS:X®, stejně jako virtualizaci výškových kanálů a technologii HEOS® Built-in pro streamování hudby ve více místnostech. AVR-X1700H poskytuje sedm kanálů se zesílením 145 W na kanál.

"AVR-X1700H je skvělým výchozím bodem pro začínající nadšence, kteří hledají plně vybavený AVR za dostupnou cenu. Tento AVR je vybaven několika vstupy HDMI 8K, 3D zvukem, virtualizovaným prostorovým zvukem a několika dalšími technologiemi, které se obvykle nacházejí v prémiových systémech domácího kina," řekl Trip Randall, prezident společnosti Denon. "V době, kdy mnoho lidí uvažuje o modernizaci systému, aby mohli sledovat svou oblíbenou televizi a filmy ve vyšší kvalitě, tento receiver snadno poskytuje zážitek nové generace, který naši zákazníci požadují."

Podmanivý zvuk pro dokonale trojrozměrný zážitek z kina
Denon AVR-X1700H nabízí pohlcující 3D zvuk díky podpoře nejnovějších formátů prostorového zvuku, včetně technologií Dolby Atmos®, Dolby Atmos Height Virtualization Technology, DTS:X® a DTS Virtual:X™. Uživatelé mohou buď navrhnout prostorový systém 5.1.2 Dolby Atmos instalací výškových nebo stropních reproduktorů, použít výškové reproduktory Dolby Atmos na stávajících reproduktorech, nebo využít technologie DTS Virtual:X a Dolby Atmos Height Virtualization. Obě technologie Dolby a DTS přidávají virtualizované výškové a prostorové zvukové efekty, které umožňují vytvořit pohlcující zvuk v uspořádání reproduktorů 7.1, 5.1 nebo 2.1. To umožňuje při menším počtu reproduktorů vytvořit pocit zvukového pole, které se rozprostírá nad posluchačem i kolem něj, a je ideální pro systémy bez diskrétních výškových nebo prostorových reproduktorů v místnosti.

Pokročilá 8K HDMI video sekce s eARC
Pro zajištění nejlepší možné kvality obrazu je AVR-X1700H vybaven pokročilou sekcí HDMI. Deska HDMI se šesti vstupy/jedním výstupem obsahuje tři vstupy 8K podporující přenos videa 8K/60Hz a 4K/120Hz až do rychlosti 40 Gb/s. Všechny vstupy HDMI se mohou pochlubit vzorkováním 4:4:4 Pure Color, podporou HDR10, HDR10+, Dolby Vision, Hybrid Log-Gamma (HLG), Dynamic HDR a průchodem BT.2020 pro výjimečnou čistotu. Užijte si 8K upscaling na všech vstupech a HDCP 2.3, nejnovější standard ochrany proti kopírování pro bezproblémové přehrávání. AVR-X1700H lze snadno připojit prostřednictvím eARC (Enhanced Audio Return Channel), který zajišťuje nekomprimovaný a objektový zvuk z televizoru do přijímače prostřednictvím jediného kabelu HDMI. Hráči mají k dispozici také řadu technologií pro plynulejší a rychlejší hraní her, včetně: průchodu 4K/120Hz, variabilní obnovovací frekvence (VRR), rychlého přenosu snímků (QFT) a automatického režimu s nízkou latencí (ALLM).

Streamování hudby ve vysokém rozlišení a podpora multiroom
Denon AVR-X1700H je kompatibilní s Apple® AirPlay 2 pro uživatele iPhonů a Bluetooth pro uživatele chytrých zařízení se systémem Android, zatímco port USB na předním panelu nabízí pohodlné přehrávání zvuku v různých formátech s vysokým rozlišením (WAV, FLAC, ALAC a soubory DSD 2,8/5,6 MHz) z paměťových zařízení. Bezdrátové připojení k oblíbeným službám streamování hudby, jako jsou Spotify®, Amazon Music HD, Tidal a další, je rovněž snadno dostupné prostřednictvím vestavěné technologie HEOS, a to i ve vysokém rozlišení, pokud to streamovací služba podporuje. Díky technologii HEOS Built-in může AVR-X1700H bezdrátově distribuovat hudbu do kompatibilních produktů HEOS Built-in, jako jsou bezdrátové reproduktory Denon Home 150/250/350 instalované kdekoli v domácnosti. Posluchači mohou v každé místnosti přehrávat dokonale synchronizovanou stejnou skladbu nebo si v aplikaci HEOS vybrat pro každou připojenou místnost jinou skladbu.

Audiofilské dědictví a výkon
Denon AVR-X1700H klade důraz na kvalitu zvuku a podporuje streamování zvuku ve vysokém rozlišení v různých formátech, včetně: FLAC, ALAC a WAV a DSD 2,8/5,6 MHz. Nejnovější AVR obsahuje phono vstup pro milovníky vinylů, kteří si mohou vychutnat svou sbírku s výjimečnou čistotou a detaily. Díky dvěma výstupům pro subwoofer mohou posluchači snadno přidat více subwooferů a dosáhnout tak optimalizovaného rozptylu nízkých frekvencí pro poslech filmů nebo hudby.

Zlepšení přesnosti pomocí Audyssey Room Correction
AVR-X1700H využívá Audyssey MultEQ XT pro pohodlné a přesné nastavení reproduktorů a akustickou kalibraci systému, takže milovníci domácího kina mohou vylepšit svůj systém pro optimální poslech. Technologie detekuje velikost, typ a konfiguraci použitých reproduktorů a měří jejich odezvu v místnosti pro optimální výkon. Funguje od jednoduchého 2.1kanálového nastavení až po nastavení 5.1.2 Dolby Atmos/DTS:X. Posluchači si mohou nastavení dále přizpůsobit podle svých představ prostřednictvím pokročilé aplikace Audyssey MultEQ Editor, která je k dispozici ke stažení v obchodech s aplikacemi pro iOS a Android.

Další funkce a výhody
Nejnovější AVR 8K nabízí řadu dalších výhod, včetně funkce "Dual Speaker Presets", která umožňuje uživatelům ukládat a okamžitě přepínat mezi dvěma různými konfiguracemi reproduktorů a nastaveními Audyssey. Funkce "Dialog Enhancer" umožňuje uživatelům upravovat úroveň dialogů za chodu, aby jim neuniklo ani slovo. Pro optimální dostupnost je AVR-X1700H vybaven vysílačem zvuku Bluetooth, který posluchačům poskytuje možnost vychutnat si svůj oblíbený obsah prostřednictvím sluchátek Bluetooth a může být použit buď jako přehrávání pouze přes Bluetooth, nebo jako současné přehrávání s připojenými reproduktory.

Nový AVR také spolupracuje s Amazon Alexa, Google Assistant a Apple Siri pro hlasové ovládání funkcí AVR.

Cena modelu AVR-X1700H (dostupný také jako AVR-X1700H DAB s vestavěným DAB tunerem) je 16 490,- Kč (17 590,- Kč za AVR-X1700 DAB) a bude k dispozici od listopadu 2021 u autorizovaných prodejců Denon. Více informací o nejnovějších přírůstcích do řady receiverů Denon X-Series naleznete na www.denon.cz 

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies