audioNOSTRUM Venus

To v titulku je o Venuši, to nad textem je Venuše - od výrobce reprosoustav značky AUDIONOSTRUM. Jejich "Venus" je pojmenovaná po planetě co má jinou barvu než si hodně lidí představuje (obrázek níže) a planeta je  pojmenovaná po té původní Venuši - římské bohyni "z mořské pěny zrozené", bohyni smyslnosti, krásy a lásky - jak vypadala v letech 1484-6, v očích Sandro Botticelliho - druhý obrázek níže..

planeta venuše

Botticelli venuše

Kdo je to AUDIONOSTRUM z Barcelony a Joseph M. Gallard? Ať se představí sám:

"Ahoj a vítejte. Tuto společnost jsme založili spojením dvou oborů, které spolu zdánlivě nemají nic společného: studia toho, jak lidé vnímají věci, a softwarového inženýrství, které umožňuje let kosmických lodí.
Během oběda se dvěma přáteli, kteří se oba velmi zajímali o hudbu, jsme dostali nápad vyrábět převratné zboží, které by bylo velkým krokem vpřed ve světě hi-fi a high-endu. Každý z nich by přinesl své vlastní znalosti a zkušenosti. Jeden by přinesl své znalosti o tom, jak se vnímá zvuk, a své zkušenosti z více než dvacetiletého uvádění nápadů jiných firem na reproduktory do praxe. A druhý nejlepší inženýry a všechny nástroje, které má jeho úspěšná softwarová společnost.

Dnes vám s radostí představujeme naše první produkty: kolekci "State of the Art" zvukových systémů, které uchvátí všechny, kdo je uslyší. Protože se náš software používá ve vesmírné technice, pojmenovali jsme naše systémy po planetách. Od obrovského systému Jupiter přes krásný systém Venuše až po malý systém Merkur - všechny jsou pojmenovány po planetách. Brzy přibudou další úspěchy a my se nezastavíme. Zároveň pracujeme na vytváření nových, špičkových technologií, které zpříjemní poslech hudby všem, kterým záleží na kvalitě a kráse hudby.

Ve společnosti Audionostrum věříme, že kvalita zvuku a design by měly jít ruku v ruce. Proto jsme hrdí na design našich výrobků, přičemž každý reproduktor se může pochlubit elegantní, nadčasovou estetikou, která doplní každý interiér. Máme tým zručných řemeslníků v oblasti dřeva, kovu a povrchových úprav. Spojení špičkové technologie s citem, inženýrstvím a řemeslnou vášní pro dobře odvedenou práci je to, co společnost Audionostrum odlišuje."

sluneční sloustava

Nevíme jestli je v plánu celá - sluneční soustava AUDIONOSTRUM zatím čítá tři modely včetně Venus, ty další dva jsou Jupiter

audionostromo Jupiter

audionostromo Jupiter

a  AUDIONOSTRUM Mercury

audionostrum mercury

Ještě trochu vlastními slovy výrobce o VENUS, to je výjimečná kvalita pro náročné posluchače

Reproduktor, který je ztělesněním krásy, elegance a bezkonkurenční kvality zvuku. Náš model Venus, inspirovaný bohyní krásy a lásky, je navržen pro malé a středně velké místnosti a bez problémů se přizpůsobí jakémukoli prostředí.

Model Venus sdílí nejdůležitější pokroky svých starších sester, jako je systém ODS a výškový reproduktor z čistého berylia. Výškový reproduktor z čistého berylia poskytuje vynikající čistotu vysokých frekvencí a je spojen s vysokofrekvenčním rozptylovým rohem, který zajišťuje přesné podání zvuku. Systém ODS (Orbital driver system) je integrován do konstrukce a poskytuje přirozený zvuk při vysokých frekvencích, zatímco woofer s průřezem z uhlíkových vláken poskytuje hluboké a bohaté basy.

Vnitřní labyrint typu přenosové linky je optimalizován pro fázovou a frekvenční odezvu a crossover je fázově optimalizován pro plynulý frekvenční přechod mezi měniči. Masivní skříň s optimalizovanou difrakcí dále umocňuje zvukovou krásu modelu Venus a vytváří podmanivý poslechový zážitek.

S výkonem 89 dB při 1 W na jeden metr a doporučeným zesílením od 50 do 300 W je Venus výkonným doplňkem každého domácího audio systému.

ODS (orbitální systém měničů)
Patentovaný systém ODS (orbitální systém měničů) zajišťuje bezkonkurenční přirozenost při vysokých frekvencích, zatímco inovativní geometrie horny založená na fluidní mechanice přispívá k její bezchybné přesnosti.

audionostromo venus ODS

Dole celá Venus, nahoře Venus část ODS (orbital driver system)

audioNOSTRUM Venus

SPECIFIKACE
Typ: 2 a půl pásmový systém se speciálním ODS výhybkou, transmission line
Reproduktory:
¼" supervýškový reproduktor
1″ výškový reproduktor s beryliovou kopulkou
7 ½" středobasový/basový reproduktor s uhlíkovou membránou
Woofer 7 ½ palce karbonový reproduktor
Kovové díly vyrobené z chirurgické oceli
Na vyžádání jsou možné různé povrchové úpravy
Citlivost: 89 dB
Jmenovitá impedance: 8 Ohm
Frekvenční odezva: 29 Hz až 35 kHz
Doporučený zesilovač: 50 až 300 W
Rozměry: 126 x 32 x 33 cm
Rozměry podstavce: 16 x 48 cm
Hmotnost: 45 kg (kus)

audionostromo venus ODS

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies