Klipsch Music City Series

To největší nejdražší od Klipsch bylo nedávno v Praze  https://www.hifi-voice.com/vsimli-jsme-si/4710-jubilejni-poslech a hrálo místy neuvěřitelně Klipsch Jubilee - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení , nyní o tom  nejmenším: Společnost Klipsch oznámila debut své řady Klipsch Music City Series, nové řady přenosných reproduktorů Bluetooth navržených k poctě ikonických amerických hudebních měst. Jde o tři modely rozměry menší, basem šokující, výkonem a schopnostmi mile překvapující. Na úvodním obrázku zleva: Nashville, Detroit, Austin.

Klipsch Nashville

Z reklamních materiálů: "Klipsch Nashville je stejně jako celá série chráněn před prachem a ponořitelný až do jednoho metru po dobu 30 minut. Když procházíte ulicemi s Music City nebo jedete na dlouhou cestu z města, baterie Klipsch Nashville s dlouhou výdrží vám pokryje až 24 hodin na jedno nabití. Užijte si 18W nabíjení USB-C pro rychlé a efektivní napájení, zatímco funkce reverzního USB-C (10 W) vám umožní načerpat část této energie na dobití telefonu nebo jiného kompatibilního zařízení. S opravdovou bezdrátovou technologií Bluetooth 5.3 se můžete volně pohybovat a vytvářet rytmy pro bezproblémové stereo přehrávání. Zůstaňte ve spojení až 40 stop od hotelu Klipsch Nashville (obrázek pod odstavcem) pro naprostou flexibilitu."

Klipsch Nashville

Klipsch Nashville
AMPLIFIER POWER: 2 x 10W (RMS)
FREQUENCY RESPONSE: 60Hz–20kHz +/- 3dB
ENCLOSURE TYPE: Bass-reflex
MID/HIGH FREQUENCY DRIVER: 2 x 2.25”
PASSIVE RADIATORS: 2 x 3.78”x2.5”
MAX ACOUSTIC OUTPUT: 89dB
INPUTS Bluetooth 5.3®
BATTERY LIFE 24 Hours (1.5 hours recharge time)
BATTERY TYPE Rechargeable Lithium Ion
ACCESSORIES INCLUDED: 3m USB-C cable
FINISH: Black
DIMENSIONS: 78 x 178 x 81 mm
WEIGHT: 970g

Klipsch Austin

Nejmenší (obrázek nad textem) v nové rodině Klipsch Music City Bluetooth reprostoustav je Austin (v reálu počtem obyvatel největší, kdyby to někoho zajímalo), je to ten který se vejde do dlaně. Dík 12hodinové výdrži baterie a hmotnosti jen 397 gramů dokonce i do kapsy.

Klipsch Austin

Největší (větší bratr Nashville) je 2,5 kilogramový Detroit, s  duálními 7,6 cm reproduktory a dvěma 2,5 cm výškovým, stejně jako 24 hodin přehráváním, je králem zvuku nové série Klipsch. 

Klipsch Detroit

Všechny modely mají odolnost proti prachu a vodě IP67 bez ohledu na to, které město navštívíte, a všechny tři lze připojit k oficiální aplikaci Klipsch Connect, ze které lze ovládat věci, jako je EQ a přizpůsobení nastavení. Dlouhá bezdrátová konektivita navíc znamená, že každý model bude možné hrát až do vzdálenosti 40 stop (přes 12 metrů) od zdroje signálu).

Klipsch Music City Series

Doporučené ceny Klipsch Music City:
Austin - 99 $
Nashville - 149 $
Detroit - 299 $

Klipsch Three Plus

Music City Austin, Detroit a Nashville na ven, na doma Klipsch připravil dva modely - The Three Plus a The One Plus. Oba spoléhají na Bluetooth 5.3 a nejnovější standard pro přenos signálu. Nechybí ani USB-C a v případě Klipsch The One Plus 3,5mm stereo mini jack jako analogový vstup. Ten Klipsch The Three Plus postrádá, ale má optické S/PDIF rozhraní (TOS-Link) a také dvojici cinch zdířek, které lze na přání použít i jako phono předzesilovač, MM snímacími systémy lze připojit přímo.

Režim Bluetooth
I když se jedná o Bluetooth reproduktory a ne o řešení s WiFi, stále by mělo umožňovat flexibilní použití v kombinaci s dalšími vhodně vybavenými stolními reproduktory Klipsch. Ostatně až deset reproduktorů prý lze zkombinovat pomocí tzv. režimu vysílání a vytvořit tak (slovy výrobce) "vícereproduktorovou soustavu".

Klipsch  The One Plus

Klipsch The One Plus je vybaven 2,25palcovým širokopásmovým měničem a 4,5palcovým basovým reproduktorem, má také dva 4,5palcové duální protilehlé pasivní zářiče a výkon 60 wattů. Výrobce udává frekvenční rozsah 55 Hz až 20 kHz.

Klipsch The Three Plus má dva 2,25 palcové širokopásmové měniče, 5,25 palcový basový reproduktor a také dvě pasivní membrány, z nichž každá má průměr 5,25 palce. Zde je dostupný výkon 120 wattů a frekvenční rozsah  45 Hz až 20 kHz.

Klipsch Three Plus

Pro lepší přehled komplet "all-in-one" aktivních bezdrátových (netýká se R-40PM a R-50PM) KLIPSCH reprostoustav/systémků (z testů znáte Klipsch The Nines - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení )

Klipsch R-40PM

Klipsch R-50PM

Klipsch the fivers

Doporučené ceny: (v eurech)
The One Plus - 299 (novinka)
The Three Plus - 399 (novinka) 
Klipsch R40PM - 549 (na obrázku výše - zezadu)
Klipsch R50PM - 649 (na obrázku výše)
Klipsch The Fives: 899 (na obrázku nad cenami)
Klipsch The Sevens: 1 599 (mám EISAu na obrázku níže)
Klipsch The Nines: 1 999 € (měli jsme v testu)

klipsch the sevens

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies