Kondo M7 Heritage

Na úvodním obrázku loňská novinka japonského guru světa high fidelity, firmy Kondo Audio Note (to je "ten originál" od v našich krajích známějšího britského Audio Note), lampový předzesilovač M7 Heritage - trochu (64.000€) levnější varianta, použivající stejné obvody jako firemní vrchol Kondo Audio Note G-1000i (110.000€).

Japonské absolutno, známé i čtenářům HiFi Voice https://www.hifi-voice.com/vsimli-jsme-si/3234-kondosilice po M7 přichází s dalšími (v japonském přístupu a chápání věcí jistě ne náhodou) sedmičkami: "Sedmička je číslem úspěchu, vítězství a mnoha civilizacích i štěstí. Vyjadřuje dokonalost, úplnost, celistvost a symbolizuje i božství. Spojuje tento, pozemský svět s nebeským. Mnoho sedmiček má paranormální schopnosti."

Audio Note začalo přijímat objednávky na 2 novinky, "dvoukrabicový" předzesilovač střední třídy (aktuálně jsou v nabídce 3 modely) s označením G-700i a phono předzesilovač (též se separátním zdrojem a také 3 modely) GE-7i. Obě novinky identického vzhledu jen (velmi) mírné evoluce typického designu výrobků nejluxusnější elektroniky, která se rodí v městě Kawasaki na ostrově Honšú (ten největší z 4 hlavních japonských ostrovů, asi 100 milionů obyvatel).

Kondo G-700

"Předzesilovač Kondo Audio Note G-700i přebírá z G-1000i nově vyvinutý regulátor hlasitosti, používá vysoce kvalitní rezistory typu MELF a zajišťuje v jakékoliv atenuaci neovlivněný naprostý objem odhalených hudebních informací, který je ohromující." - říká společnost o svém výrobku, používající rezistor pocházející z oboru letectví a kosmonautiky, jenž je namontován na vysoce kvalitním otočném přepínači, umístěn v celoměděném pouzdře a to umístěno ve středu pouzdra zesilovače, čímž se dosahuje výjimečného množství informací a pocitu ticha.

Útlumová jednotka, měděné hlavní šasi, fóliový kondenzátor ze sterlingového (92,5% ryzího) stříbra, elektrolytický kondenzátor, odpor z ryzího stříbra, elektroinstalační materiál SSW (silkovaný stříbrný drát), materiál stínění z mincovního stříbra, konektor RCA, napájecí transformátor s řezaným jádrem, tlumivka atd. vše jsou originální díly nejvyšší dosažitelné kvality. Napájecí obvod používá usměrňovací elektronku 6CA4.

Kondo GE-7

Phono předzesilovač GE-7i stojí na obvodu typu NF, jednotka je modulární a má dráhu signálu tak krátkou, jakou má deska s plošnými spoji. Umístěním čtyř typů oddělovacích kondenzátorů v blízkosti modulu vznikne vysoce čistá signálová smyčka. Používá 2 elektronky ECC803S a 4 elektronky 6072. GE-7 je osazen 2 nesymetrickými RCA vstupy a jedním RCA výstupem. Napájecí obvod používá stejně jako G-700 usměrňovací elektkronku 6CA4.

Specifikace G-700i
Rozměry: 302 x 160 x 412 mm a 160 x 160 x 412 mm (napájecí zdroj)
Hmotnost: 14,5kg + 12kg (napájecí zdroj)
Doporučená cena: 5.775.000 jenů (asi 900 t. Kč)

Specifikace GE-7i
Rozměry: 302 x 160 x 412 mm a 160 x 160 x 412mm (napájecí zdroj)
Hmotnost: 13,5kg + 12kg (napájecí zdroj)
Doporučená cena: 3.850.000 jenů (asi 600 t. Kč)

Jak jsme začali tak skončeme - Kondo Audio M7 Heritage 

Kondo M7 Heritage

Kondo M7 Heritage

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies