UBSOUND F85

Italský výrobce 4 řad reprosoustav (F Series; M Series; T Series; B Series) a sluchátek..

...poslal v parném létu všem hudbymilovným oznámení o nenápadné mimořádné reprosoustavě, aneb...

ČTĚTE DÁLE, JE TOHO MNOHO! ↓

Přetiskujeme zprávu společnosti UBSOUND:

UBSOUND PŘEDSTAVUJE NOVÉ RUČNĚ VYRÁBĚNÉ FULLRANGE REPROSOUSTAVY F85
S konsolidovaným zastoupením ve více než 65 zemích světa se u příležitosti svého 13. výročí uvádí italská společnost UBSOUND na trh nové ručně vyráběné podlahové fullrange reproduktory F85 - podlahové reprosoustavy, které slibují mimořádný výkon. Tato řada bude doplňkem současné nabídky značky. Na návrhu modelu F85 se podílely přibližně 2 roky výzkumu a vývoje, přičemž šlo o mnoho  prototypů se stovkami testů v bezodrazových, poloodrazových a domácích režimech. Řada F85 je průkopníkem filozofie UBSOUND, která v průběhu let učinila svou vlajkovou lodí akustickou přirozenost bez výhybek.

UBSOUND F85

"Jsme hrdí na to, že jsme vytvořili tento jedinečný produkt, který má vše, co je potřeba k tomu, aby byl brzy považován za nejlepší podlahovou reprosoustavu s plným rozsahem, jaká byla kdy vyrobena. Vytrvale jsme pracovali s našimi inženýry a konstruktéry na 3 překážkách, které jsou běžně spojovány s plnorozsahovými modely přítomnými na na trhu. V první řadě mám na mysli výkon, kde jsme dosáhli velmi vysoké úrovně od 5 W do 250 W výkonu na kanál při impedanci 8 ohmů a citlivosti 90 dB, takže model F85 by mohl být úžasným reprosystémem vhodným pro jakékoli zesílení. Druhou překážkou, kterou bylo třeba překonat, byla frekvenční odezva, která je obecně u plnorozsahových reproduktorů téměř vždy omezená, ale nám se podařilo získat v dynamice senzační a soudržnou zvukovou scénu v detailech, která je přesná, ale ne příliš analytická, dokonce dosahuje 26 Hz u nízkých a 22 000 Hz  vysokých frekvencí, čímž rozptyluje jakákoliv  omezení, která jsou obecně spojována s plnorozsahovými reproduktory, s dokonalým akustickým obrazem při každém hudebním výkonu či žánru. A konečně, fáze návrhu byla velmi detailní a bylo vybráno jen několik finálních úprav: pracovali jsme pečlivě, abychom koncept luxusního reproduktoru co nejlépe uvedli do kontextu také jako elegantní doplněk v nejprestižnějších poslechových prostředích." prohlašuje Marzio Gasparro - generální ředitel firmy UBSOUND group.

UBSOUND F85

Ručně vyráběné reprosoustavy řady F85 se dodávají v jediném elegantním provedení lakovaném výhradně automobilovými procesy. Reflexní lesklá lakovaná módní černá barva je tak výjimečná, že na dotek i pohled překonává klasickou klavírní černou přítomnou v audio průmyslu. Model F85 je okamžitě k dispozici pro objednávky s dodací lhůtou 10/12 týdnů pro výrobu a přichází na mezinárodní trhy za doporučenou oficiální cenu 30 000 € za pár. První várka je již ve výrobě a bude brzy připravena uspokojit první uvítací požadavky obdržené od našich mezinárodních prodejců.

UBSOUND F85

„Samozřejmě, že využíváme pouze kvalifikovanou italskou práci a špičkové suroviny pro zcela ruční výrobu produkt je rozhodně drahý, ale je to volba spojená s naší filozofií týkající se dokonalosti true Made in Italy, kterou jsme s tímto modelem dovedli k vrcholu v každém jednotlivém díle, detailu, včetně jejich exkluzivní pozlacené zadní koncovky, kónický horn bass-reflex, měniče, odnímatelná ochranná magnetické mřížky se speciálním akusticko-refraktérním designem...

UBSOUND F85

...vnitřní materiál pohlcující zvuk v souladu s naší exkluzivní audio technologie HDNSS, vnitřní izolace dřeva, speciální gumo-gelové spojovací nožky a interní vysoce kvalitní kabely, jsou kompletně vyrobeny UBSOUND s vlastním designem, s použitím špičkových materiálů a vysoce propracovaných detailů, z nichž některé jsou vyrobeny z exkluzivního kompozitního polymeru pryskyřice a speciální reflexní laminované slitiny chromové oceli, vše vyrobené řezáním laserem.

UBSOUND F85

A konečně, na dodávané černé grafitové kryty pro F85 v klidu byly použity dokonce i vynikající florentské ochranné bavlněné tkaniny řemeslně vyšívané 100% bavlněnou nití. Jinými slovy, možná jsme vytvořili nejlepší širokopásmové reproduktory všech dob, věnované kompetentním audiofilům, kteří milují krásu, vše Made in Italy - především pro milovníky maximálního vyjádření přirozenosti zvuku s vysokou věrností, bez elektroakustických překážek, s přímou cestou od zesilovače k ​​driveru. Všechny zvláštnosti, které rádi definujeme jako jednoduchou vášeň pro dokonalý zvuk a pravou italskou třídu" uzavírá Marzio Gasparro.

UBSOUND F85

SPECIFIKACE (UBSOUND Model F85)
Měnič:  dynamický s plným rozsahem
Průměr měniče: Ø 21 cm (8,3 palce) 
Maximální výkon: 250 W
Navrhovaný výkon: od 5W do 200W
Impedance: 8Ω
Frekvenční odezva:  26 Hz - 22 000 Hz (±3 db)
Citlivost: 90 dB (2,83 V/1 m)
Maximální harmonické zkreslení: < 0,5%
Celkové rozměry (š x v x h): 26 x 93 x 31 cm
Hmotnost 25 Kg 
Bassreflex: přední, kuželovitý tvar
Doporučený záběh: 150 hodin
Povrchová úprava: lesklá černá
Doporučená cena: 30.000 eur (pár)

Už jste slyšeli nějaké širokoooopásmo? Zkuste a dojděte si poslechnout, je to zajímavé (a v něčem snad i nejlepší):

UBSOUND v ČR - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení

Dostupnost
Oficiálním distributorem UBSOUND pro Českou republiku a Slovensko je: HIFI STUDIO EVEREST, Modřice
(Brno-Venkov) https://hifistudioeverest.cz/

O společnosti UBSOUND
UBSOUND Group je italská společnost specializující se na audio produkty, založená v roce 2011 v Miláně. Hlavní činnost společnosti je zaměřena na špičkové prémiové ručně vyráběné reprosoustavy, které jsou navrhovány v Miláně a vyráběny v Itálii. Společnost UBSOUND investuje většinu svých prostředků do výzkumu & vývoje od roku 2011 s hlubokou vášní pro audio.

UBSOUND F85

XAVIAN Medea

Perfect Sound Group

Denon PerL v akci

AV Center

Thrill Audio

Focal Diva Utopia

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Unitra

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Lab12 | Audiofeel

AudioEgo

SPL

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Malá překvapení každodenního audiofila

Ačkoliv se posuzování audio komponentů bezmála denně (s čestmými výjimkami letních dovolených, kde je naopak pár týdnů reálně ticho a slouží jako "rekalibrace" ušního aparátu) věnuji už nějakých 17 let a poslouchal jsem rád i předtím... Přestože jsem za tu dobu slyšel na 5 000 výrobků všech tříd, kvalit a podob... Bez ohledu na to, že nějaké polovině z toho počtu jsem věnoval hodně času na kompletní recenzi... I tak se tu a tam objeví něco, co překvapí. Jako teď.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

AV Center High-End Studio Praha

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Audio Video Show Praha 2025 | výstava hi-fi techniky a domácího kina

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies