mutec ref 10 nano

Premiérově se (německý) Mutec REF10 NANO představil na výstavě v Japonsku, působnost/úspěšnost firmy je celosvětová.

Kdo zná, či dokonce má něco od německého "hlídače času" MUTEC nechť klidně přeskočí (ca do poloviny článku) na tiskovou zprávu - pod "stříbrnočernou" fotografií novinky - modelu REF10 NANO, který výrobce zploštil a zlevnil - a do již relativně dostupných cenových hladin by měl přinášet (víceméně) to co jeho starší dražší sourozenci MUTEC REF10 (3.999€) a vylepšená verze REF10 SE120 (5.999€, výrobce nabízí i upgrade "běžné verzi na SE120 - za 1.999€). 

mutec ref 10

MUTEC poslání od roku 1989: Zdokonalování digitálního zvuku
Moderní digitální audio technologie nám umožňují produkovat a poslouchat hudbu v té nejlepší zvukové kvalitě. Nabízí fascinující možnosti, jak realizovat záměry umělce ve studiu tím nejpřesnějším, nejrozmanitějším, a tedy nejautentičtějším způsobem. Zároveň digitální zvukové komponenty umožňují milovníkům hudby doma zažít výsledky umělcovy tvorby co nejrealističtěji. Písně, díla a zvuky. Každý hudební mikrodetail, každý relevantní aspekt se stává slyšitelným: věrné zobrazení barvy nástroje, stupňovité trojrozměrné zobrazení, jedinečná artikulace hlasu. Jedině tak může vzniknout skutečné citové pouto k hudebníkovi a jedině tak může být zážitek z poslechu úplný a naplňující.

Pro dokonalý výsledek při tvorbě ve studiu a reprodukci v domácím prostředí vyžaduje digitální zpracování signálu nejvyšší stupeň pozornosti a kvality na všech úrovních. V dnešní době lze digitálně dosáhnout průměrných výsledků se skromným úsilím. Pokud však usilujeme o maximální výkon, je třeba vzít v úvahu mnoho kritických aspektů. Ve všech oblastech jsou vyžadována komplexní opatření a extrémní přesnost. Za tímto účelem společnost MUTEC vyvíjí a vyrábí vhodné nástroje: vysoce kvalitní audiotaktovací zařízení, generátory hlavních hodin, rozhraní, převodníky formátů a distributory signálu. Prostřednictvím těchto zařízení přinášíme digitálnímu zpracování signálu jeho plný potenciál. Naše mise se nazývá: Zdokonalování digitálního zvuku.

Mutec Christian Peters

Společnost MUTEC založil v roce 1989 Christian Peters (ano to je on, i když to není nejčerstvější foto) ještě během studií na Technické univerzitě v Berlíně v oboru přesné mechaniky a konstrukce elektronických zařízení. Zpočátku společnost vyráběla alternativní paměťové karty a rozhraní pro přední digitální samplery S01, S950, S1000, S1100 a také legendární bicí počítače MPC od firmy Akai. Díky kontaktům s profesionální zvukovou scénou Christian Peters, který působil také jako DJ a hudebník a mezitím vystudoval inženýrství, rozpoznal zvláštní požadavky, které vyplynuly z rostoucí digitalizace ve studiu. Výsledkem byla první samostatná zvuková zařízení MUTEC. Ta byla určena pro harmonizaci rozhraní, synchronizaci a konverzi formátů v profesionálním studiu.

Mutec profi

V roce 2013 bylo uvedeno na trh první externě synchronizovatelné zařízení řady MC společnosti MUTEC. Model MC3+ vynikal díky nově vyvinuté technologii 1G-Clock. Tento produkt stanovil nové standardy v oboru pro výkon hodin s velmi nízkým jitterem. Poprvé umožnil přetaktování zvuku, tj. skutečné přetaktování digitálních zvukových signálů. Díky této klíčové vlastnosti se MC3+ již nepoužíval pouze v profesionálních studiích, ale vzbudil zájem i u audiofilních posluchačů. Na tento velmi úspěšný produkt navázala v roce 2016 vylepšená verze (nejprodávanější produkt firmy, obrázek pod odstavcem) MC3+USB, která navíc přidala vstup USB. Tímto zařízením, které výrazně zvýšilo kvalitu zvuku systému pro domácí přehrávání hudby z počítače, společnost MUTEC definitivně vstoupila na celosvětový trh hi-fi. Kromě toho obecně přízemní ceny výrobků MUTEC ve srovnání s často neospravedlnitelnými rozměry běžnými v high-endovém segmentu byly (a stále jsou) relevantním důvodem jejich úspěchu mezi oddanými milovníky hudby.

Mutec MC3+USB

Zakladatel společnosti MUTEC Christian Peters i po více než 30 letech působení v oboru stále zastává pozici generálního ředitele a hraje hlavní roli při formování vývoje produktů a strategie značky. Společnost MUTEC vždy sídlila v Berlíně, ale vybudovala celoevropskou síť specializovaných spolupracovníků a zaměstnanců v oblasti výzkumu a vývoje, marketingu, podpory a prodeje. Tyto odborníky spojuje nejen speciální odbornost v příslušných pracovních oblastech, ale také láska k hudbě a fascinace nejlepší možnou kvalitou reprodukce zvuku. Více než tucet specializovaných distributorů zajišťuje, že komponenty MUTEC jsou k dispozici prostřednictvím kvalifikovaných prodejců v mnoha zemích světa. Znalý a spolehlivý servis na místě je vždy zaručen.

Všechna zařízení MUTEC jsou vyráběna v Německu podle nejpřísnějších norem kvality, přičemž mnoho důležitých komponentů pochází přímo z místní výroby specializovaných dodavatelů. Výrobky MUTEC jsou navrženy tak, aby byly udržitelné; vyznačují se dlouhými výrobními cykly a vysokou životností. Spolehlivost elektronického zařízení je velmi důležitá, zejména v každodenním profesionálním studiovém prostředí.

Základem úspěchu značky je seriózní technický vývoj zařízení, tato synergie nejnovějších vědeckých poznatků, výzkumného ducha orientovaného na řešení, vysoké úrovně odborných znalostí a bohatých zkušeností je zárukou jedinečných výrobků vynikající kvality. Excelentní technické specifikace jsou základem všech významných zvukových vylepšení, která zařízení MUTEC poskytuje v kontextu digitálního audiosystému.

mutec ref 10 se120

Ukázkovým příkladem firemní filozofie je model REF10 SE120 (výše) z roku 2021. Tato speciální verze zavedených referenčních hlavních hodin REF10, která byla poprvé představena v roce 2019, nabízí podle našich znalostí nejnižší hodnoty fázového šumu a jitteru v oboru. Správnost tohoto fundovaného, na faktech založeného přístupu k vývoji produktů MUTEC nám pravidelně potvrzují zákazníci i recenzenti. Ti podávají zprávy, někdy až nadšené, o pozitivním vlivu našich zařízení na kvalitu zvuku jejich digitálních audio systémů.

mutec ref 10 nano

Přetiskujeme zprávu společnosti MUTEC:

MUTEC představuje REF10 NANO: Kompaktní audiofilní referenční hodiny s frekvencí 10 MHz
Společnost MUTEC GmbH, výrobce audio zařízení pro studiové profesionály a audiofilní spotřebitele, hrdě oznamuje uvedení modelu REF10 NANO.

REF10 NANO je zaměřená verze audiofilských referenčních hlavních hodin 10 MHz ve špičkové kvalitě, kterou byste měli očekávat od specialisty na taktování, společnosti MUTEC. Vychází z již osvědčeného modelu REF10, ale přenáší jeho technologii, chválenou mnoha zákazníky a recenzenty, do nové, výrazně nižší cenové kategorie.

Tento nejmenší referenční master clock 10 MHz v nabídce MUTEC nabízí téměř všechny důležité kvalitativní vlastnosti svého většího bratra REF10. REF10 NANO je založen na křemenném oscilátoru řízeném v peci a poskytuje vynikající hodnoty fázového šumu a jitteru. Podle našeho názoru je díky tomu kompaktní generátor referenčních hodin REF10 NANO nejlepším generátorem referenčních hodin 10 MHz, který je v současné době k dispozici ve své cenové kategorii.

mutec ref 10 nano

Modelem REF10 NANO reagujeme na četné žádosti našich zákazníků a obchodních partnerů, kteří si přáli referenční generátor hodin 10 MHz od společnosti MUTEC za nižší prodejní cenu. REF10 NANO se soustředí na základní funkce v kompaktním formátu a téměř dosahuje kvality zavedeného modelu REF10, což potvrdilo mnoho uživatelů i kritiků, ale stojí jen polovinu. Tyto nové hlavní hodiny MUTEC nabízejí velmi atraktivní vstup do audiofilního taktování. Jsme přesvědčeni, že REF10 NANO je přesně tím správným produktem pro současnou situaci na trhu.
Dipl.-Ing. Christian Peters, generální ředitel společnosti MUTEC GmbH

mutec ref 10 nano

Klíčové vlastnosti:

Audiofilní referenční hlavní hodiny 10 MHz s mimořádně nízkým fázovým šumem
Vylepšuje a zdokonaluje kompatibilní D/A převodník, re-clocker, hudební server, síťové přepínače, streamer, CD přehrávač.
Ručně vyráběný OCXO s extra nízkým fázovým šumem Vyrobeno v Německu
Generuje čtvercový signál s velmi vysokou rychlostí posuvu
Čtyři současně použitelné výstupy referenčních hodin s impedancí 50 ohmů (2x) a 75 ohmů (2x)
Galvanické oddělení nezávisle přepínatelných hodinových výstupů BNC
Integrovaný mezinárodní napájecí zdroj
Stejnosměrný vstup pro doladění prostřednictvím externího napájecího zdroje
Vyvinuto a vyrobeno v Německu

mutec ref 10 nano

Doporučená cena: 1.999 €

Mutec 50ohm

Ještě dvě nové drobnosti  - tomu (absolutně) přesnému času pomůže i 50ohmový kabel obr. výše (s BNC - v délce 0,5 a 1 m) a 75Ω (s variantami konektorů: BNC/BNC - BNC/RCA - RCA/RCA  o délkách 0,5; 0,75; 1 a 2 metry) níže - žhavé to prosincové novinky

mutec 75ohm

Doporučené ceny kabelů MUTEC:
Mutec PSC75 - od 150€
Mutec PSC50 - od 210€

mutec kabely

XAVIAN Virtuosa Anniversario & Riviera Labs Levante

Perfect Sound Group

Denon PerL Pro - True Wireless sluchátka do uší

AV Center

Thrill Audio

Horn Distribution

200 200 audiocenter

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

RP Audio

Mareka Audio

TYKON

Dynaudio EMIT

Perlisten reprosoustavy

Gramofony Robert Meyer

HIFI GUIDE

Akustik Design | prostorová akustika pro náročné

Audiofeel | LAB12

 

Amarock Studio | Audio Solutions

Your browser doesn't support JavaScript or you have disabled JavaScript.

Felix Sit Annus Novus

Posledních 365 dní poněkud uteklo... Jako by to bylo každý rok rychlejší a rychlejší. Možná je to však i tím, kolik věcí se děje a kolik se jich stalo právě i v roce 2023.

Číst dál...

200 200 avs Elfton Elevator - Scan-Speak Ellipticor High-End Audio Studio Roth Audio DiokAudio

Perfect Sound Group

CPT Praha AQ STUDIO Amarock Studio - špičkový zvuk Studio Hifistyl

Monitor Audio Hyphn

BSS Praha | Cabasse

Sonus faber & McIntosh - nejlepší reprosoustavy a zesilovače

  Studio Špalíček Ostrava - nejlepší hifi studio WDQ | EverSolo & Zidoo & Emotiva & Storm Audio VOIX

Amarock Studio | luxus Kalista a Rockport Technologies